U Bosni i Hercegovini dogodio se neobičan incident na TikToku u koji su umiješani Elvis Keljmendi, sin ozloglašenog narkobosa Nasera Keljmendija, i tamošnji kriminalac Amir Pašić zvani Faća. Oni su se žestoko posvađali na platformi društvenih medija.

Rasprava oko TikToka traje već nekoliko dana, prenosi Avaza.ba. Dvije uključene strane sinoć su trebale imati sastanak “licem u lice” kako bi riješile svoje nesuglasice, ali do sastanka nije došlo kako je planirano.

Kako javlja Avaz.ba sinoć je u centru Sarajeva bila intenzivna situacija. Amir Pašić uživo je prenosio na TikTok-u i tvrdio da će se sastati sa svojim “protivnikom” Keljmendijem. Međutim, Keljmendi se nije pojavio, a umjesto njega su stigli službenici Uprave policije Kantona Sarajevo koji su Pašića otpratili na obavijesni razgovor.

Navodno je nakon tog incidenta na razgovor u MUP priveden i izdanak narkobosa Keljmendija.

Video pogledajte na linku ispod

https://www.facebook.com/100013425257581/videos/353190103740124/?ref=embed_video&t=0

U proteklih nekoliko dana na TikToku je trajala javna svađa između dvije osobe koje neprestano izazivaju i prijete jedna drugoj. Kako prenose tamošnji mediji, do ovog sukoba je došlo nakon prvog javljanja uživo Elvisa Keljmendija.

Osim toga, sukob ne završava gore navedenim događajima, jer postoji više slučajeva u kojima obje strane pribjegavaju korištenju pogrdnog jezika jedna prema drugoj.

U jednom od isječaka pojavljuje se prijeteći pojedinac koji sebe naziva “kretenom” i svoje nasilne prijetnje upućuje govorniku kojeg označavaju kao “cinkaroša”. Pojedinac nastavlja izražavati svoju namjeru da ozlijedi govornika čim ga vidi, pa čak i prijeti da će proširiti svoje nasilno ponašanje prema djeci govornika, bez obzira na njihovu prisutnost.

Dok te čekam, ne mogu a da se ne zapitam gdje si nestao. Shvativši da vas nema, sreo sam nasred ulice Amira Keljmendija. Neprimjereno sam mu na snimanju uputio mnoštvo teških riječi. Zbog toga je interveniralo Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, te smo oboje privedeni na informativni razgovor.

Prošle godine u srpnju Elvis Keljmendi uhićen je zbog povezanosti s kriminalnom strujom koja se bavila trgovinom drogom. Nakon njegova uhićenja, otkriven je povjerljivi dnevnik koji je pripadao skupini. U listopadu iste godine Keljmendi je surađivao s tužiteljstvom i odao sve tajne informacije vezane uz klan.

– Sedi onaj ker Faćo sa nekom dvojicom i ja prolazim, i oni se zaledili, ne pomeraju se. Ali sledeći put kad vam dođem, doći ću vam sam i biće vam veselo. Mafijaši jedni na baterije – govori u klupu koji ide uživo Elvis, dok s druge strane Amir Pašić na telefonu pušta taj klip i ironično se smeje i kaže “sve je tako bilo kao što kaže taj mladić” koga inače, naziva pogrdnim imenima.

Oglasi - Advertisement