Troje učenika trećeg razreda, koji su bili prijatelji, uspjelo je herojskim činom spasiti više osoba iz gorućeg stana u Rijeci. Na povratku iz škole sinoć u 20 sati troje hrabrih 17-godišnjaka na Korzu je primijetilo dim iz stana.

Kako su primijetili stariji promatrači, grupa pojedinaca brzo je ušla u zgradu. Iz stana preuređenog u hostel vješto su evakuirali više osoba, potencijalno stranih radnika. Osim toga, spasili su ženu koja je bila zarobljena u dimu na najvišem katu. Među tim hrabrim pojedincima bila su i tri prijatelja koji su bili treći razred, od kojih se jedan želi pridružiti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sušak i nastaviti karijeru profesionalnog vatrogasca. Ovaj incident služi kao neporeciv dokaz da se takve težnje doista mogu ostvariti. Nakon spašavanja, 81-godišnjakinja je primila liječničku pomoć u bolnici prije nego što je otpuštena na kućnu njegu. Policijskim očevidom potvrđeno je da je do požara došlo zbog kvara na elektroinstalacijama.

Kako javlja Danas.hr, učenik riječke Prometne škole Amel Topić ispričao je kako je brzo odjurio na kat u stan kako bi ugasio požar. Međutim, njegovi napori su prekinuti kada su na njega počele padati iskre iz zamke za struju iznad glave. Kao odgovor, Amel je hitno upozorio sve da se sklone zbog dima i pozvao ih da evakuiraju prostorije.

Prema riječima Adina Solaka, učenika riječke Prometne škole, dok je iz prozora sukljao dim, prolaznici su samo stajali u blizini i mobitelima snimali prizor, a nitko se nije usudio ući u zgradu osim nas troje.

Ante Vukušić, učenik riječke Prometne škole, ispričao je kako ga je otac po povratku kući ispitivao o njegovoj odluci da uđe. Ante mu je odgovorio objasnivši kako je misaoni proces jednostavan – ili se uđe ili ne, ili se jednostavno promatra kao i svi ostali.

Prilog o ovim momcima pogledajte na ovom linku Amel, Adin i Ante na povratku iz škole utrčali u stan u plamenu i spasili radnike i ženu: ‘Ili uđeš ili… (danas.hr)

Oglasi - Advertisement