U posljednjim danima nove godine u Srbiji se pojavio novi heroj po imenu Veljko Kotlaja. Porijeklom iz Priboja, Veljko ne samo da je pobijedio u sinoćnjoj epizodi kviza “Potera”, već je nesebično odlučio da svoj dio premije doprinese liječenju dvogodišnjeg Todora Stojanovića iz Niša.

Kao što je i obećao, uplata Veljka Kotlaje u iznosu od 468.000 dinara uredno je dokumentovana detaljnim pregledom sajta Budi human. Ovu transakciju možete pronaći u delu posvećenom deci iz Niša.

Nakon što je Veljko otkrio svoje planove za svoj dio novca, niz komentara su preplavili brojni oduševljeni komentari koji su hvalili njegov nastup u kvizu, poput “Bravo Veljko” i “Ti si junak večerašnjeg kviza”, a mnogi su rekli da gledanje Potere već dugo nije bilo ovako ugodno.

Veljko je u prvom krugu osigurao nagradu od 60.000 dinara, ali je zaprepastio gledatelje hrabrim izborom da prihvati dosad neviđeni iznos od 1.500.000 dinara. Intrigantno je kako je Veljko kroz cijeli kviz, pa i nakon pobjede nad Milicom, ostao uvjeren da je takav uspjeh nedostižan, kako za njega, tako i za cijelu ekipu Tragačice.

Od samog početka vodi nemilosrdnu bitku za očuvanje vlastite egzistencije.
Na temelju podataka navedenih na web stranici uplata je evidentirana 21. kolovoza tekuće godine. Za Todorovo liječenje potrebno je 33.396 kuna. Do sada je prikupljeno 26.901.825 dinara, uz 83 para. Dodatno je priloženo 300 dinara.

Od samog početka boravka u rodilištu, njegovo zdravlje se pogoršalo, neonatalna konvulzija javila se u prvih 48 sati života, a samo nekoliko dana kasnije dijagnoza obostrane upale pluća.

Tijekom života doživio je višestruke hospitalizacije, a samo dva mjeseca proveo je u udobnosti vlastitog doma.

Njegova hospitalizacija prvenstveno je bila posljedica ponavljajućih infekcija, točnije upale pluća, što je rezultiralo daljnjim komplikacijama po njegovo zdravlje i dovelo u opasnost njegov život.

Financijska sredstva potrebna za liječenje u inozemstvu.

Todoru je dijagnosticirana nespecificirana epilepsija, nespecificirana encefalopatija, kronična respiratorna insuficijencija te paraliza glasnica i grkljana.

Nedavno je Todor prebačen na kliniku u Turskoj kako bi se podvrgnuo temeljitim dijagnostičkim pretragama.

Što se tiče neurološkog stanja, ostaje u izmijenjenom stanju svijesti, točnije spavanja. Vrijeme je u ovom stanju presudan faktor, a svaki poremećaj dijagnostike i njegov povratak u Srbiju samo bi dodatno pogoršao njegovo zdravstveno stanje.

Do sada je obitelj sama preuzimala financijski teret Todorovog liječenja i iscrpila sva raspoloživa sredstva. Kao rezultat toga, obraćaju se suosjećajnim pojedincima u nadi da će dobiti pomoć koja će Todoru omogućiti nastavak liječenja i daljnji napredak.

Potrebna su mu sredstva kako bi dobio potrebno liječenje u inozemstvu, uključujući operaciju, lijekove, kontrolne preglede, medicinsku opremu te pokrio troškove puta i smještaja.

Oglasi - Advertisement