Fudbaleri Izraela doputovali su u Prištinu gde će se u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. suočiti sa takozvanim Kosovom u utakmici koja je proglašena utakmicom sa visokim ulozima. Zbog rata između Izraela i Palestine i sukoba u Pojasu Gaze, Priština je rasporedila dodatne policijske snage, pa čak i snajpere na krovove zgrada i kuća u blizini stadiona prije utakmica.

Portal prenosi: “Očekuje se oko 300 pripadnika policije i specijalaca. Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima kuća u blizini stadiona. Specijalne snage patroliraju oko hotela 24 sata dnevno i biće preduzete najstrože mjere predostrožnosti za svakog gosta. ” “Iz Izraela.

Napadač Prizrena Vidat Muriji, za kojeg se očekuje da će predvoditi napad domaćih, prokomentarisao je mjere prije utakmice, napominjući da njegov tim “neće započeti rat”.

“Crna Gora i Rumunija su došle ovdje da igraju bez ikakvih problema. Na našem aerodromu na Kosovu, izraelska policija nas je posebno provjerila. Bili smo tu da odigramo utakmicu, nismo bili tu da se svađamo. Bilo je čudno, to nisam doživio nikada ranije. „Kao takva stvar. Iskreno, ovo je sramota, šta oni rade ovde? “Takozvano Kosovo” upitao je kapiten reprezentacije.

Ovo će biti poslednji voz kojim se “Kosovo” nada da stigne do Evropskog kupa. Reprezentacija Rumunije je prva u grupi sa 16 bodova i vrlo je blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, a Švicarska ima 15 bodova. Sa 11 bodova, Izrael će tražiti pobjedu u nedjeljnoj utakmici za povratak u kvalifikacije. Bjelorusija i Andora su na dnu, bez šanse za dalji razvoj.

Oglasi - Advertisement