U suvremenom društvu, gdje je naglasak na zdravim stilovima života, ironično je primijetiti da se broj zdravstvenih problema ne smanjuje. Iako sve više ljudi pridaje važnost zdravoj prehrani i redovitom vježbanju, često čujemo za slučajeve prerane smrti ili teških bolesti među onima koji vode zdrav život.

Iako je izbjegavanje zaslađenih pića često smatrano ključnim aspektom zdravog života, nova istraživanja ukazuju na potencijalne rizike povezane s umjetno zaslađenim bezalkoholnim pićima. Prema studiji objavljenoj u “Journal of General Internal Medicine”, postoji povećan rizik od moždanog udara i kardiovaskularnih bolesti kod osoba koje konzumiraju pića s umjetnim zaslađivačima.

Iako ova studija ne tvrdi da je ispijanje zaslađenih napitaka korisno, ukazuje na to da sva bezalkoholna pića, bila ona zaslađena šećerom ili umjetnim zaslađivačima, mogu biti štetna. Konzumacija gaziranih pića može dovesti do želučanih tegoba poput nadutosti i žgaravice.

Ključ za zdravlje nije samo u biranju “pravog” pića, već i u razumijevanju da ljudsko tijelo zahtijeva hidrataciju, najbolje u obliku vode. Stručnjaci savjetuju ograničavanje unosa gaziranih pića i ne zamjenjivanje preporučene dnevne količine tekućine od 1,5 do 2 litre, nečim drugim osim vode.

Oglasi - Advertisement