Na slici je prikazan veliki grimizni krug, popraćen naredbom: “Obratite pozornost na sve uočljive uzorke. Opustite svoje misli i fiksirajte svoj pogled na ovaj grimizni krug.

Zadivljujuća optička iluzija nedavno je privukla veliku pozornost na internetu, ostavljajući mnoge gledatelje zbunjenima. Sliku s istaknutim crvenim krugom podijelio je Instagram račun posvećen optičkim iluzijama, što je izazvalo gomilu komentara i reakcija. Pod naslovom “Lukava iluzija koja zbunjuje”, slika predstavlja crveni krug s popratnom uputom: “Opažate li nešto? Opustite svoj um i fiksirajte svoj pogled na ovaj crveni krug.” Ova je slika mnoge korisnike ostavila zbunjenima i ljutima, pitajući se radi li se samo o fotografiji ili krije skrivenu poruku. Kontroverzni test oka koji je potaknuo raspravu.

Prema popularnom mišljenju, Jack O’Neill iz Playbuzza zaslužan je za dizajn vizualnog pregleda poznatog kao crveni krug. Postoje pojedinci koji tvrde da su bili u stanju uočiti jasan oblik ili lik unutar granica ovog kruga, dok su se drugi našli zbunjeni i nesposobni identificirati bilo kakav uočljiv oblik ili sliku. Usredotočite svoju pozornost, fiksirajte se na crveni krug i pokušajte dešifrirati što se materijalizira pred vama. Pripremite se da vas rezultat iznenadi!

Optička iluzija izazvala je živu raspravu među korisnicima, koji su se aktivno uključili u izražavanje svojih pogleda na sliku. Neki su samouvjereno tvrdili da mogu razaznati konja usred trave, dok su drugi imali različite reakcije, uspoređujući sliku s različitim životinjama poput krave, psa, lava, pa čak i magarca. Ova različita tumačenja ističu subjektivnu prirodu ljudske vizualne percepcije, pokazujući kako pojedinci mogu različito percipirati istu sliku. Dok su neki korisnici s entuzijazmom proglašavali svoj uspjeh u otkrivanju skrivene slike, drugi su izražavali zbunjenost ili nisu mogli ništa uočiti. Ovaj široki spektar reakcija naglašava zadivljujuću prirodu optičkih iluzija i raspon odgovora koje one mogu izazvati kod ljudi.

Oglasi - Advertisement