Pratite Blic televiziju na kanalu MTS ove srede u 21h. za ekskluzivnu epizodu “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović” u kojoj gostuje talentirana glazbena zvijezda Milica Pavlović. U ovoj epizodi, Milica dijeli 115 zadivljujućih priča o svom putovanju kroz adolescenciju, vremenu provedenom s ocem u Švicarskoj, povratku baki i djedu te usponima i padovima u svom životu, uključujući i neke izazovne trenutke. Ne propustite ovaj pronicljivi i otkrivajući razgovor.

Tijekom gostovanja u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović”, glazbena senzacija Milica Pavlović neustrašivo priča o najmučnijim iskustvima svog života – smrti bake i djeda koji su joj, prema riječima profesorice dr. Slavice Đukić Dejanović, bili emotivni stupovi.

Odgajana od bake i djeda, Milica je s njima stvorila duboku vezu. Ta je veza bila toliko jaka da je i nakon dvije godine provedene s ocem u Švicarskoj odlučila vratiti se u Gornji Bunibrod i biti uz svoje najmilije do kraja njihovih dana.

Djed je bio taj koji joj je pružio nepokolebljivu podršku i ohrabrenje u svakom aspektu njezina života, dok je baka preuzela odgovornost njegovanja Miličine dobrobiti, osiguravajući da izraste u zdravu mladu djevojku. O tome da Milica uvijek izgleda zadivljujuće pobrinula se i baka, kitivši je u najfinijim haljinama. No, 2020. godina ovoj talentiranoj glazbenici donijela je neizmjernu tugu kada joj se djed razbolio i tragično preminuo, ostavivši prazninu u životu i njezina i njezine bake.

Koncept života duboko je pitanje s kojim sam se osobno uhvatio ukoštac i mogu potvrditi da sam se žestoko zalagao za oba moja voljena baku i djeda do njihovih posljednjih trenutaka. U sumraku njihovih života, ostao sam vjerno uz njih, ne želeći dopustiti da odu u onostrano, a da ne svjedočim mojoj nepokolebljivoj predanosti njihovoj dobrobiti do samog kraja. Težina njihove smrti duboko me pogodila, i iako se nisam u potpunosti pomirio s tim, prihvatio sam neizbježnu stvarnost. Milica je te osjećaje uz uzdah podijelila pred kamerama Blic televizije.

Milica je jednog dana primila telefonski poziv da joj se djed iznenada srušio u krevet. Djelujući brzo, otputovala je u Gornji Bunibrod, otpratila ga u bolnicu i na kraju se oprostila od njega.

 

– To je sve trajalo čitavu večnost, smestili su ga na neko odeljenje, sada ne mogu da se setim koje i on je prestao da govori. Jedna od mojih drugarica radi u toj bolnici, Marijana i kaže mi: “Hoćeš ti deda Lacka da vidiš?”, tako su ga zvali, ja kažem: “Naravno da hoću, ali neće me pustiti”, kaže ona: “Ma pustićemo te, staviš masku, staviš sve…” Skoro sam videla Marijanu i rekla mi je da i dan danas prepričavaju tu scenu mog opraštanja sa dedom. Iskreno bilo je strašno ja sam prvi put u životu videla osobu sa zamućenim pogeldom, nikada se nisam susrela sa tim. Ma koliko godina da je on imao, to je neko vaš, i sećam se da je u hodniku plakao i lekar i sestre i u tom momentu gde je osobi pogled upućen negde gore, kaže Marijana: “Ja se sećam stojim na vratima i deda Lacko koji širi ruke i gleda na gore”. On je čuo mene i raširio ruke. Jao, ja sam mislila da ću tada umreti. Ja sam samo legla na njegove grudi i onda me je lekar molio da izađem i rekla sam mu samo ono iza čega stojim i dan danas: “Hvala ti deda za sve što si uradio za mene, hvala što si se broio, hvala ti što sve što danas znam, znam zahvaljujući tebi i baki i nemoj da brineš, zapamtiće svi tvoju Milicu kao unuku Vladimira Pavlovića i Rade Pavlović. Nikada vas neću obrukati i nikada vas neću razočarati i tek ćemo velike stvari stvarati zajedno jer ja znam da su oni tu – sa očima punim suza govori Milica Pavlović.

Kada je baka ostala sama, nju su počele da stižu kako samoća, tako i godine ali i Alchajmerova bolest koja je dovela do gubitka pamćenja i toga da baka u jednom trenutku više ne prepoznaje svoju unuku. Milica je bila prinuđena da baku smesti u gerontološki centar. Ipak dešavalo se da je baka prepozna, “kada ja nju podsetim, i kažem: “Bako pa ja sam, tvoja Milica”, ona se onda seti i mene i situacija”. Milici tada nije bilo lako ali se trudila da sa bakom provodi što više vremena.

 

Oglasi - Advertisement