Švajcarski teniser Rodžer Federer zvanično se povukao više od godinu dana i od tada je retko komentarisao događaje u sportu u kojem se smatra jednim od najboljih svih vremena. Tako da ga nismo videli kako čestita Novaku Đokoviću dok se približava svojoj 400. nedelji na vrhu ATP rang-liste i svom 24. grend slem trofeju, pa mnogi misle da je delom zbog Noleta što Federer nije ostao rekorder. .

Međutim, nedavno je na društvenim mrežama osvanuo intervju sa Federerom.Voditelj mu je pokazao fotografiju sa Nadalom i Đokovićem.Švajcarski teniser je nakon oproštaja od tenisa prošle godine obradovao mnoge ljude nakon intervjua.Čovek je bio iznenađen i poželeo njegov protivnik dobro.

“Oni su titani sporta i srećan sam što ću ih igrati 50 puta”, rekao je Rodžer Federer, koji je čak imao dobre stvari da kaže o Novaku: “Imam puno uspomena, druženje sa njima, bile su sjajne utakmice i bitke i odgovorio sam na mnoga pitanja o njima.Mogu samo da kazem najbolje.Sjajno je sto mogu da delim teren sa toliko njih i nadam se da ce Rafa da se vrati sledece godine i da Novak moze da igra koliko god hoce . Igraj koliko god želiš jer je to dobro za tenis.”

Zanimljivo, Federer ima mnogo bolji odnos sa Nadalom, iako mediji uglavnom veličaju njihov rivalitet, dok je njegov odnos sa Đokovićem čudan. Sjećamo se da je na početku karijere pokušao da ponizi Noleta, da mu se nije svidjelo njegovo “miješanje” u njihov duel, te da je na kraju Đokovića pozvao na svoju oproštajnu turneju.

Tada se činilo da će se odnos njih dvojice poboljšati, ali i sami vidimo da je Federer retko želeo da hvali Noleta, iako je pisao tenisku istoriju i postavljao rekorde koje ni Švajcarci nisu mogli da postignu, a proglasio ga je najboljim ikada…

“Istina je da ne možemo biti prijatelji jer sa svojim prijateljima pričaš o svemu, dobrom i lošem, otkrivaš mu svoje tajne… Sa svojim rivalima, mislim da ti je neprijatno.” na ovaj način. Viđao sam Nadala i Federera više nego moji roditelji u posljednjih 15 godina. To znači da su oni veoma važan dio mog života i karijere. Neverovatno ih poštujem.Noel je nedavno govorio o svom odnosu sa Nadalom i Federerom.

Oglasi - Advertisement