Novak Đoković objavio je poruku dobrodošlice svom najvećem rivalu Rafaelu Nadalu u Australiji. Igrajući u Fed kupu sa Olgom Danilović i trenerom Viktorom Troickim, Novak je bio svjedok Nadalovog prvog nastupa od prošlogodišnjeg Australian Opena. Poželio mu je dobrodošlicu sa “Dobro došao nazad!” uz fotografiju koju je objavio Rafa. Dobar potez, pitanje je da li će Španci isto uraditi sa Noletom.

Rafael Nadal se mjesecima odmara, oporavlja i priprema za povratak na teren. U Australiji je trenirao sa osmim teniserkom svijeta Holgerom Ruhnom i pozvan je da se takmiči u Brizbejnu jer nije bio rangiran po prvi put od 2005. godine.

Nadal je debitovao u utorak, savladavši Dominica Thiema u dva seta 7:5 i 6:1. “Ovo je veoma važan i uzbudljiv dan za mene. Nakon najteže godine u karijeri, imam priliku da se vratim”, rekao je Španac nakon utakmice.

U drugom kolu u Brizbejnu, Nadala se očekuje protiv Australijanca Džejsona Kjublera, koji je takođe pozvan na turnir. Kubler je osvojio titulu u dublu na posljednjem Australian Openu, posljednjem Nadalovom meču prije januara ove godine.

Oglasi - Advertisement