Tijekom polufinala Davis Cupa reprezentacija Srbije predvođena Novakom Đokovićem izašla je na teren i odmjerila snage s reprezentacijom Italije. Još jednom, pjesma s kojom su izašli na teren izazvala je značajnu količinu pažnje.

Službena stranica Davis Cupa izbrisala je pjesmu “Veseli se srpski rode” Danice Crnogorčević nakon više žalbi. Ova pjesma se puštala dok je reprezentacija Srbije izlazila na teren uoči utakmice protiv Velike Britanije. Međutim, srpski tenisači odlučili su nastaviti svojom metodom.

video pogledajte na linku ispod

THE JOKER(S) 🃏🇷🇸🏆 on X: “Team Serbia today: https://t.co/3cJioYKA52” / X (twitter.com)

Ovom su prilikom na teren prodefilirali uz istu melodiju kao i do sada, iako je prošli put izazvala veliku raspravu. Pokazali su zlobu prema izrečenoj zabrani, smatrajući da se radi o pokušaju cenzure, o čemu svjedoči i brisanje prethodnog nastupa.

U nekim regijama Crne Gore i Kosova postoji uvjerenje da je pjesma Veseli se srpski rode nacionalistička himna kojom se zagovara pripajanje njihovih država Srbiji.
Pjesma izražava želju da se podigne srpska zastava u raznim regijama navedenih zemalja, od Prizrena na Kosovu do Rumije u Crnoj Gori.

Lorenzo Musetti će u uvodnom meču odmjeriti snage s Miomirom Kecmanovićem.

Oglasi - Advertisement