Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nedavno je najavio značajnu pomoć države za razne demografske skupine, uključujući i pomoć srednjoškolcima.

Sinoć je gostovao u talk showu “Hit Tweet” i otkrio najnoviji program državnih potpora koji će zasigurno razveseliti srednjoškolce i tinejdžere.

Tijekom naše rasprave iznijeli smo dodatne radnje. Građane će obradovati podatak da ćemo u narednih desetak dana svakom srednjoškolcu u zemlji podeliti po 10.000 dinara. Vučić je to potvrdio i napomenuo da će prijenos sredstava biti olakšan preko matica. U slučajevima kada nema majki, prijenos bi bio preko očeva.

Riječ je, kaže predsjednica, o ključnoj radnji koju treba poduzeti uoči nadolazećih blagdana. Cilj je pružiti roditeljima priliku da razmjenom darova razvesele svoju djecu.
Studentima se preko studentske kartice daje državna pomoć od 1.000 dinara.

Proces podnošenja zahtjeva za studentsku iskaznicu započeo je 13. studenoga, a očekuje se da će svih 240.000 studenata svoje kartice dobiti do 1. siječnja 2024. Iskaznica dolazi s bezbroj prednosti koje mogu uvelike poboljšati kvalitetu studentskog života i olakšati akademske aktivnosti.

Uključeni u program, svaki student će imati otvoren tekući račun u banci “Poštanska štedionica”. Osim toga, prema Vučićevim sinoćnjim izjavama, svakom studentu će na osobnu studentsku iskaznicu biti uplaćeno 1.000 dinara.
Umirovljenici i studenti mogu ostvariti snižene cijene karata za vlak i avion kroz popuste različitih prijevoznika.

Prilikom nedavne najave predsjednik Vučić otkrio je novi popust isključivo za umirovljenike koji imaju kartice. Ove kartice omogućuju trideset posto popusta na karte za vlak i petnaest posto popusta na zrakoplovne karte. S druge strane, studenti mogu očekivati ​​da će njihov vlastiti program popusta započeti 1. prosinca. Nakon što dobiju studentske kartice, ostvarit će popust od dvadeset posto na karte za vlak i deset posto popusta na aviokarte “Air Serbia”.

U našem posvećenom tekstu otkrit ćete opsežan vodič kroz studentske kartice. Sadrži sve potrebne informacije za studente koji ga žele dobiti.

Osobe koje primaju socijalnu pomoć mogu očekivati ​​iznos od 10.000 dinara.

Potkraj listopada predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da će otprilike 221.000 Srba od 1. prosinca dobiti novih 10.000 dinara državne pomoći. Ova posebna runda državne potpore namijenjena je svim osobama koje primaju socijalnu pomoć, kao i slijepim, demencijskim, starijim i neizlječivim osobama. Sredstva će biti uplaćena izravno na njihove račune.

Prema Vučićevim riječima, oko 51.000 korisnika socijalne pomoći, slijepih, dementnih, starih i oboljelih od neizlječivih bolesti dobit će isplatu od po 10.000 dinara, koja će biti raspodijeljena oko 1. prosinca.

Svi primatelji socijalne pomoći od listopada će primati isplatu na jedinstveni datum. Konkretno, 20. listopada isplaćene su naknadne naknade:

Pružanje novčane potpore za socijalnu pomoć, kao i posebne naknade i naknade za one koji pružaju njegu i pomoć drugoj osobi, važna su pitanja u području socijalne skrbi.

Troškovi povezani s uzdržavanjem uzdržavanih osoba u obiteljskom smještaju.
Dječji i roditeljski doplatak je oblik novčane pomoći koja se daje roditeljima za uzdržavanje u odgoju djece. Ovu pomoć obično daje država i uključuje isplate u gotovini, oslobađanje od poreza i druge beneficije. Cilj doplatka je olakšati financijski teret koji nosi odgoj djece i osigurati roditeljima sredstva potrebna za podmirivanje osnovnih potreba svoje djece. Iznos potpore koji se daje varira ovisno o čimbenicima kao što su broj djece, prihod roditelja i drugi kriteriji prihvatljivosti.

Prema najnovijem zakonu, Ministarstvo će osigurati izravnu naknadu za plaće za vrijeme rodiljnog dopusta, skrbi i posebne skrbi djeteta.

Novim zakonom Ministarstvo će osigurati dodatne naknade za rođenje i njegu djeteta, kao i za neposrednu posebnu skrb o djetetu.

Pomoć države dostupna je onima koji su opterećeni neplaćenim računima i dugovima.

Građani koji imaju nepodmirena dugovanja po neplaćenim računima od 1. studenog ove tekuće godine imat će mogućnost reprograma plaćanja. Oni mogu odabrati plan plaćanja koji je najprikladniji za njihove okolnosti. Od odabranog iznosa rata ovisit će iznos glavnice duga koji se otpisuje, a može iznositi i do 15 posto.
Grad Beograd i Javno komunalno poduzeće “Infostan tehnologije” od 1. studenoga ove godine do 30. travnja sljedeće godine provode novi program državnih potpora. Ovim programom omogućit će se reprogram duga korisnicima komunalnih usluga po najpovoljnijim mogućim uvjetima.

Sve fizičke osobe do 31. kolovoza 2023. imaju priliku podmiriti svoje nepodmirene dugove nizom mjesečnih uplata. Ovaj aranžman uključuje odricanje od kamata kao i smanjenje glavnog duga za čak 20 posto. Nadalje, zajmoprimci će moći ostvariti i djelomični otpis glavnice duga, u rasponu od 5 do 15 posto, uz oslobađanje kamata.
Razmatra se smanjenje računa za struju za određenu skupinu građana.

Nakon poskupljenja električne energije od 8 posto 1. studenog, država je uvela mogućnost kupcima da potencijalno smanje svoje račune za struju tijekom tekuće sezone.

Tijekom sezone grijanja umirovljenici čije mirovine nisu veće od 21.766,26 dinara ostvaruju ekskluzivne popuste. Ovi popusti im omogućavaju smanjenje računa za 1.000 dinara.

Nadalje, javno su objavljene tri dodatne vrste popusta:

U aktualnoj sezoni grijanja kućanstva koja smanje potrošnju električne energije dobit će popust od 20 do 40 posto na mjesečnom računu, što je veći postotak nego prošle zime.

Ako kućanstvo uspije smanjiti potrošnju za pet do 15 posto u odnosu na isti mjesec prethodne dvije godine, gdje je potrošnja bila veća, odobrava mu se popust od 20 posto. Za one koji uštede od 15 do 20 posto, odobrava se popust od 25 posto. A za one koji mogu uštedjeti od 20 do 25 posto, odobrava se popust od 30 posto. Točne brojke i statistika neće se ni na koji način mijenjati.

Uredba o popustima za električnu energiju i plin nedavno je ažurirana, a njen sadržaj je sljedeći: detaljan pregled popusta koji su dostupni donosimo u cijelosti, bez izmjena.

Ako kućanstvo može smanjiti potrošnju električne energije za 25 do 30 posto, dobit će popust od 35 posto. Oni koji budu u mogućnosti smanjiti potrošnju za više od 30 posto dobit će najveći popust od 40 posto. Popusti se daju kao poticaj za uštedu energije.

EPS domaćinstvima omogućava popust za pravovremeno plaćanje računa. Nadalje, ukoliko kućanstva povećaju participaciju u nižoj tarifi za najmanje pet posto u odnosu na isti mjesec 2022. godine, dobit će pet posto popusta na mjesečni obračun.

Oglasi - Advertisement