Tijekom ovotjednog neočekivano hladnog vremena, brojni su vozači drhtali u svojim vozilima dok su putovali na svoja radna mjesta.

Kako prenosi Net.hr, Daily Star donosi niz korisnih savjeta koji će vam prohladna jutra učiniti ugodnijim i ugodnijim.

Općenito se ne voli ulaziti u hladan automobil. Mnogi ljudi odluče pokrenuti svoje automobile nekoliko minuta unaprijed, što im omogućuje da se zagriju prije ulaska. Ipak, postoji učinkovitija metoda za zagrijavanje vašeg vozila.

Ranije su stručnjaci za automatizaciju od povjerenja (TAP) dali vrijedan savjet za vožnju. Prema njihovom postu na blogu, preporuča se namjestiti temperaturu automobila na hladnoću i deaktivirati ventilator.

Prema riječima stručnjaka, iako se može činiti kontraintuitivnim, ovo je princip funkcioniranja sustava grijanja/hlađenja automobila. Sugeriraju da je nakon kraće vožnje učinkovitije prebaciti sustav na grijanje i aktivirati ventilator nego ga odmah postaviti na najvišu temperaturu. Slijedeći ovaj pristup, automobil će se brže zagrijati.

Vozači s kontrolom klime u svojim vozilima izuzeti su od ovog pravila jer će njihovi automobili samostalno podešavati temperaturu.

Oglasi - Advertisement