Ako imate problem s tankom i rijetkom kosom ili vam kosa značajno opada, ovaj prirodni čaj za njegu vlasi može biti vaš spas. Riječ je o domaćem spreju za kosu koji se lako priprema od samo tri biljke, a glavni sastojak je kopriva, biljka koja se stoljećima cijeni zbog svojih prednosti za zdravlje kose.

Za pripremu ovog čaja, uzmite četiri šalice destilirane vode i zagrijte ih u loncu na srednje jakoj vatri. Kada voda zavrije, dodajte dvije žlice karanfilića i dvije žlice sušene koprive. Smanjite vatru na najnižu razinu i kuhajte oko 20 minuta. Procijedite čaj, a dok je još vruć, dodajte u njega žlicu ruzmarina. Ostavite da odstoji preko noći. Sljedećeg dana, ponovno procijedite tekućinu i prelijte je u bočicu s raspršivačem. Nakon pranja kose, nanesite sprej na kosu i temeljito ga utrljajte u kožu glave.

Zašto su odabrane upravo ove tri biljke? Karanfilić potiče cirkulaciju u skalpu, stimulirajući time rast kose i jačajući je. Kopriva smanjuje opadanje kose i podstiče rast novih vlasi, a njezini sastojci poput silicija i sumpora čine kosu sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin se preporučuje osobama s tankom i rijetkom kosom jer stimulira rast kose, pružajući joj gustoću i snagu.

Oglasi - Advertisement