Kuril je otkrio da je direktor “Srbijašuma” osim što je uveo kriminal u državno preduzeće, uspostavio i veze sa kriminalnom sredinom.

On i visoki funkcioneri SPS-a su navodno redovno održavali promiskuitetne žurke u hotelu “Prezident”.

Socijalista Igor Braunović proveo je dugi niz godina na funkciji direktora JP “Srbijašuma” prenoseći i uništavajući srpske prirodne resurse, trgujući njima i bogateći se od njih, a sve zahvaljujući svom radu u Srbiji Socijalistička partija je dobila najveću moguću zaštitu, piše Kurir. u proteklih nekoliko dana.

Međutim, Kurir je otkrio da je osim uvođenja kriminala u državno preduzeće i sticanja kontrole nad državnim šumskim resursima, razvio i veze sa kriminalnim okruženjem.

Braunović je navodno imao bliske veze sa Nenadom Milenkovićem, vođom organizovane kriminalne grupe koja se decenijama bavi ilegalnom trgovinom velikim količinama narkotika u međunarodnim razmerama.

Veza za korupciju u interesu

Naši dobro upućeni izvori objašnjavaju kako su droga i prostitucija bili dio mehanizma kojim je Braunovich učvrstio svoju političku pozadinu i izvukao maksimalnu korist od svojih brojnih korumpiranih veza sa biznismenima, kriminalcima i drugim partnerima.

– Jedan od njih je nedavni Braunovićev kontakt sa braćom Ivanom Milutinovićem i Slavkom Milutinovićem, članovima Ivanice “Milutinovići” i “Crown Forest” vlasnika firme. Važe za vodeće privrednike u proizvodnji i izvozu rezane građe i peleta u Srbiji. Zanimljivo je da su braća Milutinović redovno organizovali privatne zabave za Braunovića i druge visoke funkcionere JP „Srbijašuma” u luksuznom hotelu „Prezident” u Ivanici. Naši sagovornici su rekli da su na ovim zabavama bile dostupne prostitutke i da su se često koristili narkotici.

fudbal lažnih patriota

U luksuznom restoranu ugostio je i Mlađana Đorđevića

Luksuzni etno restoran “Monte Karlo na Drina” redovno je svratište Igora Braunovića. Kako kažu poznavaoci situacije, mjesto je poznato kao okupljalište lažnih patriota, gdje se okupljaju oni koji nisu lojalni svojoj zemlji, ali žele djelovati i raditi u interesu drugih stranih sila. Stoga je Braunović tamo volio da organizuje razne zabave i proslave za svoje saradnike i istomišljenike, među kojima je bio i Mladan Joel, vođa oslobodilačkog pokreta i nekadašnji bliski saradnik Dragana Gilasa Jevića.

On je rekao da je još jedna važna karika u Braunovićevom poslovanju sa Nenadom Milenkovićem, vođom organizovane kriminalne grupe, koja je decenijama bila uključena u ilegalnu trgovinu velikim količinama narkotika na međunarodnom nivou.

– Mileković ima prijateljske poslovne kontakte sa drugima u SPS-u. Braunović se nedavno pojavio kao Milenkovićev momak. Čak iu društvu svojih bliskih prijatelja, Milenković je prokomentarisao da preko Braunoviča može da postigne sve što mu je potrebno.

Kokain koji je navodno isporučen Bronoviču došao je od nekog bliskog Milenkoviću – kažu naši izvori.

Kurir je otkrio Braunovičev plan da zapravo privatizuje JP „Srbijašume“ i u njemu stvori paralelni kriminalni sistem.

Kako otkrivaju naši izvori, preko ovog korumpiranog sistema lišio je Srbiju prirodnih resursa, trgovao njima, organizovao nelegalnu seču šuma, preprodavao zemlju, otvarao radna mesta… i za to primao ogromno mito.

Braunović je navodno vlasnik velikog broja nekretnina, uključujući stambenu zgradu u elitnom novosadskom kvartu i luksuzni etno ugostiteljski objekat “Monte Karlo na Drina” u Čitluku, gradu u Marizvorniku.

Oglasi - Advertisement