Saša Popović, kreativni direktor Granda, odavno je prepoznat kao osoba koja posjeduje jednu od najvrednijih kolekcija vozila u Srbiji.

Saša otvoreno izražava svoju sklonost brzim automobilima, posebno onim sportskim, a nedavno je obavio značajnu kupovinu potpuno novog vozila marke “Ferrari”, čija se vrijednost procjenjuje na preko 500.000 eura.
Popović je priznao da je, iako je volio posjedovati luksuzni automobil, došlo vrijeme kada se suočio s financijskim ograničenjima i pribjegao putovanju autobusom.

Saša Popović

Tijekom naše opsežne turneje 1983. godine, imali smo priliku akumulirati znatnu količinu bogatstva. Ovdje govorimo o milijunima. I uvjeravam vas, svoje smo porezne obveze bez greške ispunili. Tada su se sve financijske transakcije odvijale preko poznatog SDK sustava i žiro računa. Naša su bankovna sredstva bila prepuna i prepustili smo se luksuzu koji se može kupiti novcem. No, bile su to godine kada je prevladavala krilatica “ako imaš kuću, odreci se stana”. Bilo je to vrijeme kada je kupnja nekretnina, pa tako i lokala, bila ograničena zbog državnog vlasništva. Dakle, što smo učinili s našim novostečenim bogatstvom? Pa, automobili su postali naša opsesija, posebno za mene. Bio sam na čelu, kupio sam svaki model Mercedesa koji je bio dostupan ’83. – četvrti, peti i tako dalje. Od tada se moja ljubav prema automobilima samo pojačala. Naravno, 1993. godine, kada sam doživio razoran financijski gubitak u Dafini, našao sam se u teškoj situaciji. Ostao sam bez novca, bez ijednog dinara, pa čak i bez karte, i morao sam se oslanjati na javni prijevoz duge četiri godine. Ovo nam je povjerio Grand.
Na upit o svojoj posljednjoj vožnji autobusom, odgovorio je:

Godine 1993. doživio sam značajan gubitak novca. Moj stan, automobili i ušteđevina nestali su iznenadnim odlaskom, ostavivši me bez ičega. Morao sam se smanjiti u malu garsonijeru na Televizorki, veličine samo 17 četvornih metara. Bez sredstava i prijevoza, našao sam se u teškoj situaciji. No, kao glazbeni urednik u ZAM produkciji počeo sam skladati i polako zarađivati. Na kraju sam 1995. godine uspio kupiti ‘reno clio’ diesel, koji je u to vrijeme bio vrlo popularan. Ne sjećam se pojedinosti o tome gdje sam ga kupio ili kako sam ga registrirao, ali to je bila značajna nadogradnja u odnosu na oslanjanje na autobuse za prijevoz u protekle 3,4 godine. Unatoč teškoćama, nikad se nisam osjećao kao da nešto propuštam.

Saša Popović
Mediji su objavili da se vozni park Saše Popovića procjenjuje na 837.000 eura, a poznato je da godišnje kupuje nova vozila.

Ne samo da posjeduje luksuzni Porsche vrijedan 180.000 eura, već posjeduje i tri BMW-a i dva Mercedesa. No, u kolekciji ekstravagantnih vozila ima i skromni automobil Smart, koji smo imali prilike vidjeti kada ga je paparazzi Kurira snimio na fotografiji.

Oglasi - Advertisement