U današnjem ubrzanom načinu života, mnogi od nas nemaju dovoljno vremena za brigu o biljkama. Dok cvijeće može biti prekrasan dodatak našem domu, njegovo održavanje često zahtijeva vrijeme i pažnju. No, tu na scenu stupa zamija, biljka koja je idealna za one koji ne mogu posvetiti puno vremena brizi o biljkama.

Zamija je nezahtjevna biljka koja ne traži posebne uvjete za održavanje. Čak i ako je zaboravite zalijevati tjednima ili ako je postavljena na mjestu s malo svjetlosti, ona će nastaviti rasti. Ova zimzelena biljka, porijeklom iz Afrike, može narasti do metra visine. Karakteriziraju je sjajni, glatki i čvrsti zeleni listovi koji rastu iz brojnih izdanaka.

Zanimljivo je da se zamija povezuje s donošenjem sreće i novca u dom, prema tvrdnjama stručnjaka. Ova biljka ne zahtijeva često zalijevanje – jednom mjesečno je sasvim dovoljno. Bitno je naglasiti da zamija ne bi trebala biti izložena direktnom izvoru svjetlosti.

Što se tiče presađivanja, saksiju zamije trebate mijenjati tek kada se ona napuni rizomima, odnosno stabljikama. Takav jednostavan režim održavanja čini zamiju savršenom biljkom za one koji žele dodati zelenilo svom prostoru, ali nemaju mnogo vremena za posvetiti se detaljnijoj brizi o biljkama.

Oglasi - Advertisement