Prema pisanju “Feniks magazina”, nemački proizvođač automobila “Sony Motors” otpušta zaposlene i nalazi se na ivici bankrota. Kompanija sa sjedištem u Minhenu je u maju podnijela zahtjev za stečaj.

Međutim, nisu uspjeli pronaći investitore i ostavljeni su samo dani da izbjegnu bankrot. Njemački mediji smatraju da je malo vjerovatno da će raskinuti ugovor sa preostalim zaposlenima.

Otkazivanje bi moglo stupiti na snagu početkom 2024. godine, navode njemački mediji. Kompanija se u početku specijalizirala za električna vozila koja se pune preko ugrađenih solarnih ćelija.

Uz ovu inovativnu tehnologiju, model ‘sono sion’ trebao bi se istaknuti kao lider na automobilskom tržištu kada su klimatske promjene u pitanju. ‘Sono Motors’ je primio oko 44.000 prednarudžbi za planirane automobile.

Prvobitno je planirano da novi automobil bude u prodaji sledeće godine po ceni od 30.000 evra. Interes za automobil na solarni pogon je velik, a neki kupci plaćaju cijelu ili dio cijene automobila prije nego što model bude zvanično predstavljen. Mnogi ljudi trenutno uzalud čekaju na obećani automobil i sada moraju da brinu o povratu novca zbog bankrota.

Oglasi - Advertisement