Bliži se obljetnica tragične smrti Željka Ražnatovića Arkana, 24 godine od njegovog ubojstva u hotelu “Intercontinental” 15. siječnja 2000. godine, prisjećamo se krvave likvidacije 48-godišnjaka.

Trostruko ubojstvo do danas je obavijeno enigmatičnom maglom. Dok su organizatori atentata na zapovjednika Srpske dobrovoljačke garde poznati, nagađanja o razlozima i motivima iza ovog čina eliminacije trajala su desetljećima.

Nadalje, spekulira se oko toga da je Arkan bio svjestan neposredne opasnosti dok se povjeravao svojim najbližim pratiteljima. Na posljednjoj fotografiji snimljenoj prije njegove prerane smrti, vidi se kako sjedi uz poznatog financijera Ljubomira Mihajlovića, kojeg prijatelji zbog podrijetla s Kosova i Metohije od milja zovu Ljuba Šiptar.

Predsjednik Slobodan Milošević izuzetno je cijenio Ljubu Mihajlovića, smatrajući ga favoriziranom osobom. Gotovo dvadeset godina nakon atentata, Mihajlović je ispričao svoj posljednji susret sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, vođom Srpskih dobrovoljaca, samo nekoliko trenutaka prije kobnog incidenta u beogradskom hotelu “Intercontinental”. U tom razgovoru Mihajlović je objelodanio posljednje riječi koje je Arkan izgovorio prije smrti.
Kada je došao dan njegove smrti, krenuo sam prema bazenu koji se nalazi u hotelu “Interkontinental”. Tamo sam ugledao Arkana kako sjedi u separeu i poziva me da mu se pridružim.

U razgovoru je izrazio svoju ogromnu radost, rekavši: “Danas sam ispunjen izuzetnom srećom jer nemam nikakvih financijskih obveza prema nikome. Imao sam dug prema Mandi, ali sam se jučer pobrinuo da ga vratim. Idemo naprijed, moj fokus će biti isključivo na Obiliću.Izgleda da smo baka i ja (od milošte Cec među prijateljima) predodređeni za lagodan život.Ako i uspijemo prodati samo jednog nogometaša za 100.000 maraka godišnje, to će biti dovoljno za nas i naše djece”, prisjeća se Mihajlović.
Tom značajnom prigodom snimljena je poznata fotografija na kojoj su Ražnatović i Mihajlović, uz razne druge osobe. Zapanjujuće, Arkan je smrt dočekao samo pet minuta nakon što je Mihajlović stigao do bazena. Ubrzo nakon toga dogodio se jezivi napad koji je rezultirao trostrukim ubojstvom.

Nedugo nakon ubojstva Arkana Čeca obratila mu se i zatražila pozajmicu od 150.000 maraka kako bi platila izvođača radova, čemu je on i udovoljio.

Mihajlović je ispričao kako ga je policija ispitivala zašto joj je dao novac. Objasnio je da nije imao izbora nego dati jer je ona njegova klijentica, a on je osigurao sredstva s kamatama.

Ne prestaje sjećanje na trostruko ubojstvo koje se dogodilo u renomiranom beogradskom “Interkontinentalu” 15. siječnja 2000. godine. Beživotna tijela Željka Ražnatovića Arkana (48), Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47) ostavljena su u raskošnom predvorju jednog od najprestižnijih srbijanskih hotela, čime je obilježen početak novog milenija.
U Srbiji se 15. siječnja 2000. u 17 sati dogodio šokantan zločin koji je potresno pogodio naciju. Posljedice koje su uslijedile, prerušene u “osvetu za zapovjednika”, pokrenule su bujicu brutalne odmazde. Na sreću, puka sreća omogućila je brzo privođenje osumnjičenih od strane policije. Među njima je bio i Dobrosav Gavrić, koji je i sam zadobio ozljede tog kobnog poslijepodneva. Kao glavni počinitelj dobio je kaznu od 35 godina zatvora. Gavrić je žrtve likvidirao s leđa dok su sjedile u separeu, a dok je pokušavao da pobjegne iz hotela, u njega je pucao Arkanov tjelohranitelj. U vrijeme incidenta Gavrić, mještanin sela Trbušnica kod Loznice, imao je tek 23 godine i bio je zaposlen u beogradskoj policiji. Vrijedi istaknuti da je za vrijeme počinjenja kaznenog djela bio na bolovanju.

Oglasi - Advertisement