Pjevač Aca Lukas 2003. godine našao se uhićen tijekom akcije “Sablja”, a nedavno se oglasio i otkrio detalje incidenta. Tijekom akcije Sablja 2003. godine poznati pjevač Aca Lukas uhićen je zbog neovlaštenog posjedovanja vatrenog oružja.

Pjevač je tijekom jednog nastupa ispričao specifičnosti svog uhićenja i trajanja zatočeništva.

Pištolj je bio pohranjen u ženskoj torbici, koja se nalazila u mojoj spavaćoj sobi. Po dolasku policije i njihovom upitu ima li oružja u stanu, odmah sam ga uzeo i predao. O toj razmjeni napravljen je zapisnik prije nego što su me sproveli u Centralni zatvor. Pjevačica je ispričala njihovo iskustvo iza rešetaka.

U ranim jutarnjim satima odveden sam u zatvor bez znanja svojih zatvorenika. Kad sam ušao u svoju ćeliju, pretražio sam sobu tražeći slobodan krevet za odmor. Umoran, brzo sam utonuo u san. Sljedećeg sam se jutra probudio uz zvuk glasova koji su uzvikivali: “Jest, nije, nije, nije.” Zaintrigiran, pitao sam se o čemu su razgovarali dok su pogledi bili uprti u mene. Pokušavali su da utvrde da li sam ja Aca Lukas. Zabavljen njihovom znatiželjom, odmah sam potvrdio svoj identitet. Ideja da se probude u zatvoru pored Lukasa bila je van njihove najluđe mašte, otkrio je Aca.

Dok izlazak iz zatvora obično označava “slobodu”, Aca Lukas takvo oslobođenje nije doživio.

Lukas je donio odluku da se odrekne prava na žalbu i odabrao je “Padinsku Skelu”. Iskustvo u ovom objektu bilo je slično boravku u luksuznim toplicama, gdje se čak moglo izaći na trening. Nakon izlaska iz zatvora, Lukas je bio preplavljen bijesom i dubokim osjećajem tuge, jer je također pretrpio razarajući gubitak svog oca. Lukas je naglasio da mu se takve okolnosti u životu nisu ponovile.

Oglasi - Advertisement