Oglasi - Advertisement

Pirinač može biti iznenađujuće koristan u domaćinstvu, a jedan od njegovih zanimljivih upotreba je kao prirodni osveživač prostora. Zbog svoje sposobnosti da apsorbuje vlagu i neprijatne mirise, pirinač je odlična osnova za domaći osveživač prostorija. Evo jednostavnog recepta kako da napravite osveživač prostorija sa pirinčem i eteričnim uljem:

  1. Izbor Tegle: Pronađite staklenu teglu srednje veličine koja će poslužiti kao posuda za vaš osveživač.
  2. Punjenje Tegle Pirinčem: Napunite teglu pirinčem. Pirinač će poslužiti kao baza koja upija i oslobađa miris.
  3. Dodavanje Eteričnog Ulja: Dodajte 10 do 20 kapi odabranog eteričnog ulja. Za uklanjanje neprijatnih mirisa preporučuje se ulje limunske trave zbog njegovih snažnih osvežavajućih svojstava.
  4. Miješanje Sastojaka: Zatvorite teglu poklopcem i dobro protresite kako bi se eterično ulje ravnomerno rasporedilo po zrnima pirinča.
  5. Priprema za Upotrebu: Uklonite poklopac sa tegle, a zatim prekrijte otvor gazom koju ćete učvrstiti gumicom. Ovo omogućava da miris eteričnog ulja nesmetano ispuni prostor.
  6. Održavanje Osveživača: Kada primetite da se intenzitet mirisa smanjuje, protresite teglu ili dodajte još koju kap eteričnog ulja.
  7. Postavljanje u Prostoriji: Postavite osveživač u željenu prostoriju ili u garderober kako bi odjeća poprimila miris. Za najbolji efekat, rasporedite nekoliko ovakvih teglica u svakom ćošku sobe.

Osim što je ovakav osveživač prirodniji i bez hemikalija, pruža vam i fleksibilnost da eksperimentišete s različitim mirisima i prilagodite ih vašim preferencijama.

Oglasi - Advertisement
Oglasi - Advertisement