Oglasi - Advertisement

U nedavnom priopćenju turskog Ministarstva nacionalne obrane, otkriveno je da je tragičan sukob s militantima u sjevernom Iraku rezultirao gubitkom života devet vojnika.

Prema navodima ministarstva, ozlijeđena su i četiri vojnika.

Oglasi - Advertisement

Prema priopćenju turskog ministarstva, ozlijeđene osobe prevezene su u bolnicu na liječničku pomoć. Ministarstvo je također navelo, na temelju preliminarnih izvješća, da je navodno ubijeno 15 militanata.

Prema prethodnom priopćenju Ministarstva obrane, vojna baza u poluautonomnoj kurdskoj regiji u sjevernom Iraku bila je meta napada, što je rezultiralo gubitkom života vojnika. Napad se pripisuje kurdskim militantima koji su navodno pokušali probiti bazu.

Tijekom vikenda Turska je izvela zračne napade na kurdske militante u Iraku i Siriji. Ministarstvo obrane Turske potvrdilo je da su zračni napadi usmjereni na regije Metina, Hakurk, Gara i Qandil u sjevernom Iraku. Međutim, nije bilo spomena konkretnih područja u Siriji koja su bila meta.

U nastojanju da zaštite turski narod i snage sigurnosti, borbeni zrakoplovi uspješno su gađali i uništili špilje, bunkere, skloništa i naftna postrojenja kako bi eliminirali potencijalnu prijetnju od terorističkih napada. Ministarstvo je nadalje objavilo da su brojni kurdski militanti neutralizirani tijekom operacije, čime je ojačana sigurnost granice.
Hakan Fidan, ministar vanjskih poslova, izrazio je sućut obiteljima poginulih vojnika.

Fidan je izrazio svoju odlučnost u borbi protiv terorističke organizacije PKK na domaćem i međunarodnom planu, ističući svoju predanost borbi protiv militanata povezanih s Radničkom strankom Kurdistana.

Danas će turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sazvati hitan sigurnosni sastanak u Istanbulu.

Samo tri tjedna prije dogodio se tragičan događaj u kojem je život izgubilo 12 vojnika.

Dana 22. prosinca, kurdski militanti povezani s PKK-om neuspješno su se pokušali infiltrirati u tursku bazu smještenu u sjevernom Iraku. Tragično, šest vojnika je izgubilo život u razmjeni vatre koja je uslijedila. Sljedećeg dana, dodatnih šest pripadnika turskih oružanih snaga ubijeno je u sukobu koji je trajao s ovim kurdskim militantima.

Oglasi - Advertisement