Oglasi - Advertisement

Tijekom ovotjednog neočekivano hladnog vremena, brojni su vozači drhtali u svojim vozilima dok su putovali na svoja radna mjesta.

Kako prenosi Net.hr, Daily Star donosi niz korisnih savjeta koji će vam prohladna jutra učiniti ugodnijim i ugodnijim.

Općenito se ne voli ulaziti u hladan automobil. Mnogi ljudi odluče pokrenuti svoje automobile nekoliko minuta unaprijed, što im omogućuje da se zagriju prije ulaska. Ipak, postoji učinkovitija metoda za zagrijavanje vašeg vozila.

Oglasi - Advertisement

Ranije su stručnjaci za automatizaciju od povjerenja (TAP) dali vrijedan savjet za vožnju. Prema njihovom postu na blogu, preporuča se namjestiti temperaturu automobila na hladnoću i deaktivirati ventilator.

Prema riječima stručnjaka, iako se može činiti kontraintuitivnim, ovo je princip funkcioniranja sustava grijanja/hlađenja automobila. Sugeriraju da je nakon kraće vožnje učinkovitije prebaciti sustav na grijanje i aktivirati ventilator nego ga odmah postaviti na najvišu temperaturu. Slijedeći ovaj pristup, automobil će se brže zagrijati.

Vozači s kontrolom klime u svojim vozilima izuzeti su od ovog pravila jer će njihovi automobili samostalno podešavati temperaturu.

Oglasi - Advertisement