Oglasi - Advertisement

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković polako se sprema za još jedno veliko takmičenje – ovogodišnje Australian Open, može da ispiše i istoriju tenisa, pa mora da se spremi za prvi ovogodišnji grend slem, potpuno spreman. U ovoj fazi Novakove karijere to znači više od fizičkih atributa – on je i sam više puta naglašavao koji faktori moraju biti ispunjeni da bi se ispunili. Zato se prethodnih nedelja družio sa srpskim teniserima, napominjući koliko mu je važna podrška porodice… Na treningu je bilo veoma opušteno i atmosfera je bila odlična!

O tome svedoči snimak iz Melburna na kojem se vidi kako Novak Đoković tuče svog trenera tokom određenog meča. Penal je došao kada je sa “T” tačke na terenu uspešno ubacio loptu na osnovnu liniju sa druge strane mreže, savladavši Mjana Anovića i Klodija Simariju. Dvojac Đoković-Marko Panički loptom “bombardovao” ostatak Novakovog tima! Pogledajte kako to izgleda:

Oglasi - Advertisement

Podsjećamo, Novak Đoković će ove godine oboriti dva svoja rekorda na Australijan openu! Prvi grend slem sezone, ima priliku da 11. put u karijeri osvoji ovaj trofej, među njima je i apsolutni rekorder i još dugo će biti nedostižan u tenisu. Novak je, sa druge strane, jedini muškarac sa 24 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji – dve više od Rafaela Nadala – a osvajanje trofeja znači da je nekonkurentan i među ženama, jer je trenutno izjednačen sa Margaret Kort. Zaista, osvojila je neke trofeje prije “Open Era”.

Najbolji srpski sportista imaće priliku da u Melburnu zaradi nove vredne bodove za ATP roster, iako mu to u ovoj fazi karijere nije prioritet. Đoković će sezonu završiti sa najboljim rezultatom od 409 sedmica za svoj prvi grend slem, odnosno 99 sedmica više od Rodžera Federera, koji je drugi po ovom parametru. Ako Đoković bude dobro igrao u Australiji, braniće svoju prvu poziciju i nastaviti da povećava zaostatak.

Oglasi - Advertisement