Mart donosi nekoliko specifičnih datuma koji zahtijevaju dodatni oprez. Iako je mjesec općenito povoljan, astrolozi ukazuju na nekoliko ključnih dana koji bi mogli donijeti izazove.

  1. 8. mart – Merkur u Konjunkciji s Neptunom: Ovo je dan kada se mogu pojaviti neočekivani problemi zbog negativnog aspekta između Merkura i Neptuna. Savjetuje se oprez pri putovanju i komunikaciji.
  2. 17. mart – Konjunkcija Sunca i Neptuna: Ovaj datum može donijeti ‘karmičke kazne’, gdje se negativnost izrečena u prošlosti može vratiti. Budite pažljivi u svojim izjavama i djelima.
  3. 21. mart – Venera u Konjunkciji sa Saturnom: Ovaj dan može uticati na vaše zdravlje i optimizam. Mogući su tužni i negativni osjećaji zbog loših sjećanja. Važno je čuvati se negativnih misli.
  4. 22. mart – Mars prelazi u znak Riba: Mars u Ribama, koji je znak vode, može stvoriti disharmoniju jer je Mars element vatre. Očekuju se problemi s motivacijom i moguća nerazumna grubost drugih ljudi.
  5. 25. mart – Pomračenje Mjeseca u Polusjeni: Penumbralno pomračenje Mjeseca u Vagi može donijeti iznenadne probleme. Dana je obilježen nevidljivim nevoljama i potrebno je čuvati se negativnih ljudi.

Astrolozi savjetuju dodatni oprez na ove datume, preporučujući izbjegavanje rizičnih aktivnosti, održavanje pozitivnog stava i budnost u odnosu na interakcije s drugima.

Oglasi - Advertisement