Priča počinje s Charlotte Holmes, koja je iznenadila svoju porodicu nakon što je prošla klinički tretman. Charlotte je doživela moždani udar, a tri dana kasnije, nakon što se srušila, njen puls je prestao. U tom trenutku, Charlotte je bila klinički mrtva 11 minuta.

U panici, ljekari su započeli reanimaciju, tokom koje je ona doživjela nevjerovatno iskustvo. “Bila sam iznad svog tijela, gledajući kako mi vrše kompresije na grudima. Vidjela sam sve oko sebe, uključujući muža i medicinske sestre. Tada sam čula muziku. Kad sam otvorila oči, znala sam gdje sam. Uvjerena sam da sam bila u raju”, ispričala je Charlotte.

Opisala je da je bila okružena prekrasnim pejzažima i da je čula anđele kako pjevaju nevjerovatnu muziku. Tada je doživjela nešto izuzetno dirljivo – vidjela je svoje preminule roditelje i rođaka, koji je bio amputiran, kako stoje pred Zlatnim vratima na nogama.

Charlotte je bila zaintrigirana dječakom koji je stajao pored njenih roditelja, ne znajući tko je on. No, čula je kako joj Bog govori da je to dijete koje su ona i njen muž izgubili prije 40 godina.

“Vidjela sam neopisivu ljepotu oko sebe – drveće i travu kako se njihaju u ritmu muzike, kao da se sve na nebu klanja Bogu. Nebo je milion puta ljepše nego što sam ikada zamišljala, s divnim mirisima koje nikada prije nisam osjetila”, opisala je ona.

Charlotte je nastavila: “Ne mogu sve dočarati riječima. Raj kakav sam zamišljala, nije takav – samo je još ljepši. Ljudi nisu samo u haljinama; vidjela sam ljude odjevene normalno. Postoje mjesta na nebu gdje se nose mantije, vjerojatno u svetijim područjima.”

Osim raja, vidjela je i pakao te ljude u njemu. To ju je šokiralo, jer je vjerovala da su to bili dobri ljudi. “Rekla sam si: ‘Ovo nije moguće.’ Isus mi je odgovorio da ništa nije moguće bez promjene načina života. Mislim da je poruka bila jasna: ne možemo biti neodlučni ili živjeti u grijehu, a istovremeno očekivati raj. Čula sam svog oca kako kaže: ‘Imaš vremena da se vratiš i podijeliš ovo s drugima’,” ispričala je.

Charlotte vjeruje da se trenutno odvija duhovna borba kako se približavamo Isusovom povratku, s anđelima i demonima oko nas. “Približavamo se kraju vremena, a Sotona se bori protiv mnogih,” rekla je. “Mogu vas pogledati u oči i reći s punom sigurnošću: Nebo je stvarno. Bog nas neizmjerno voli. Njegova ljubav je čista i želi nas uz sebe. Rekao mi je: ‘Radi što god želiš, ja mogu ih vratiti kući’.”

Oglasi - Advertisement