VIDITE LI ŠTA JE ČUDNO NA FOTOGRAFIJI IZ JUGOSLAVIJE: USLIKANA 80-TIH, A 1 DETALJ SVIMA ZAPAO ZA OKO

0
9561

Fotografija iz osamdesetih godina prošlog stoljeća iz Jugoslavije privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama zbog jednog neobičnog detalja. Objavljena na Facebook stranici “Nostalgija”, prikazuje tipičan stan iz tog razdoblja, a gledatelji su primijetili nešto što danas rijetko viđamo.

Na slici se ističe ugodna domaća atmosfera, gdje djeca sjede u krilu roditelja, bez mobitela ili drugih modernih uređaja. Ovaj prizor izazvao je brojne komentare o razlikama u porodičnom životu nekad i sad. Komentatori su isticali kako je tada više vremena posvećivano zajedničkom druženju, a manje tehnologiji.

Jedan od korisnika je napisao: “U tom stanu ništa nije falilo. Videlo se kolika je ljubav, deca su sedela roditeljima u krilu i to je bilo najvažnije. Ne kao sada kada svako sedi na svom mestu i samo gleda u svoje telefone.” Dok je drugi dodao: “Prvi put kada sam primijetio roditelje kako drže svoju djecu u krilu, bilo je to vrijeme ljubavi za porodicu. Sada svi gledaju u svoje mobilne telefone.”

Ovi komentari odražavaju nostalgiju za vremenima kada je porodično druženje bilo u centru pažnje, a tehnologija nije dominirala svakodnevicom. Fotografija je postala simbol za jednostavniji, možda sretniji način života, snažno podsjećajući na važnost porodičnih veza i zajedništva.

Oglasi - Advertisement