Nastojati postati roditelji čest je problem s kojim se susreću bezbrojni parovi, a taj proces može biti nevjerojatno mučan i mučan. Bez obzira na to hoće li se odlučiti za prirodni put, posvojenje, izvantjelesnu oplodnju ili surogat majčinstvo, onaj tko to nije iskusio na vlastitoj je koži neopisiv danak za njih mentalno, emocionalno i fizički.

Nevjerojatna priča Davora i Anđele Rostuhar dirnula je mnoga srca i dokazala da nada uvijek postoji, koliko god situacija izgledala crno. Nakon vjenčanja, par je krenuo na nekonvencionalan medeni mjesec, putujući svijetom godinu dana i uranjajući u različite kulture kako bi istražili zamršenost ljubavi. Njihove pustolovine vodile su ih kroz trideset zemalja na šest kontinenata, od golemih afričkih pustinja u kojima žive Bušmani do najvećih kozmopolitskih gradova na svijetu. Tijekom tog putovanja osmislili su ideju za svoju knjigu i film “Ljubav oko svijeta”, koji sadrži pronicljive razgovore s pojedincima iz prašuma, plemenima, pa čak i svjetski poznatim znanstvenicima, od kojih svaki dijeli svoje jedinstvene perspektive o ljubavi. Unatoč brojnim izazovima s kojima se susreću na tom putu, Davor i Anđela zadubili su se duboko u vlastiti odnos, nastojeći otkriti pravu bit ljubavi i je li ona univerzalni pojam.

Osim svojih uzbudljivih priča iz cijeloga svijeta, ovi su avanturisti podijelili i osobnu priču. Unatoč brojnim izazovima u potrazi za roditeljima na različite načine, na kraju su dobili telefonski poziv koji im je promijenio život i malu nagradu koja im je potpuno promijenila život.

Na svom Facebook profilu Davor je opisao izgled nečega.

Prijatelji moji, imam par pozitivnih novosti za sve vas!

Andela i ja sada smo ušli u roditeljstvo!

Naša obitelj nedavno je primila prinovu, bebu koju od milja zovemo naš mali superheroj.

Željno iščekujemo dolazak još jednog.

Naš put do roditeljstva bio je dug i težak, trajao je više od tri godine. Prošli smo sve potrebne korake kako bismo stekli uvjete za posvajanje, a prošli smo i pet krugova potpomognute oplodnje. Unatoč izazovima, ostali smo odlučni zasnovati obitelj i ustrajali u tom procesu.

Teško je artikulirati stupanj do kojeg se iscrpljuje i zamara. Žene nose fizički teret, a to utječe na psihu svih uključenih. Prihvaćena je odluka da se djeca ne začeću prirodnim putem. Unatoč tome, ustrajali smo u našim nastojanjima i na kraju uspjeli.

Početak sretnog iskustva često vodi do više sreće, stvarajući pozitivnu povratnu spregu.

Ubrzo nakon pozitivnog nalaza testa na trudnoću, nazvali su nas iz ureda za socijalnu skrb i ponudili nam mogućnost posvojenja malog djeteta.

Znajući da očekujemo svoje drugo dijete i da će biti izazov ponovno postati roditelji s punim radnim vremenom, moj partner i ja nismo mogli dopustiti da ova prilika promakne. Želja za biološkim i posvojenim djetetom uvijek je bila prisutna, a sada imamo priliku ostvariti oba sna odjednom.

Nakon samo 12 dana prilagodbe i svakodnevne interakcije s bebom, Rea Rostuhar postala je stalni član naše obitelji. Prošla su tri mjeseca otkako smo postali roditelji, a kako smo se uživjeli u svoje uloge, mogu sa sigurnošću reći da je to bilo nevjerojatno iskustvo. Anđela je trenutno u šestom mjesecu trudnoće, a iako nije bez izazova, cijenimo svaki trenutak.

Oglasi - Advertisement