Brena je pojasnila da nije imala namjeru povrijediti reklamna prava i naglasila da joj nije saopćena nikakva izričita zabrana.

U prvim danima mjeseca u emisiji Hrvatske televizije gostovala je Lepa Brena, poznata pjevačica, koja je razgovarala s voditeljicom Ivom Šulentić. Razgovarali su o raznim aspektima Brenine karijere, uključujući pet koncerata Aleksandre Prijović u zagrebačkoj Areni, ali i Breninu liniju najlonskih čarapa.

Odaziv javnosti na “televizijsko oglašavanje s nacionalnim dosegom” nije izostao, pa se HRT oglasio i informirao o predstojećem razgovoru. Naknadno je regulatorno tijelo VEM (Vijeće za elektroničke medije) izrazilo zabrinutost zbog mogućeg kršenja zakona o elektroničkim medijima, a sada je izrečena i službena kazna.

HRT je kaznio Vijeće za elektroničke medije prekršajnim nalogom od 13.270 eura, dok je osoba odgovorna za prikriveno oglašavanje u emisiji “Kod nas doma” kažnjena s 1320 eura zbog predstavljanja Lepe Brene koja promovira svoju liniju čarapa.

Ovim povodom se oglasila i pevačica.

“Nisam imala nameru da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kom trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor”, kazala je Lepa Brena.

Oglasi - Advertisement