Općinski sud u Konjicu osudio je danas Amira Džafića, vlasnika hotela u Jablanici, na 10 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda jednoj od uposlenica.

Trajanje pritvora uračunat će mu se u kaznu od 10 mjeseci zatvora, a dužan je podmiriti i troškove liječničkog vještačenja.

S obzirom na to da zakon dopušta zatvorske kazne do 12 mjeseci, on ima mogućnost izmiriti kaznu plaćanjem novčane kazne i tako izbjeći zatvorsku kaznu. Prema zakonu, svaki dan zatvora košta 100 KM.

Sutkinja Almina Čilić danas je izrekla prvostupanjsku presudu, nakon što je Džafić jučer priznao krivnju za brutalni napad na Enisu Klepo koji se dogodio u kolovozu ove godine.

Džafić je prvobitno tvrdio da je nevin za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, ali je jučer promijenio iskaz i priznao krivnju, zbog čega je sud danas izrekao presudu.

Amir Džafić je optužen za incident koji se dogodio 1. augusta 2023. godine oko 21:30 sati. Incident se dogodio u holu hotela “Jablanica”, odnosno na mjestu recepcije. Žrtva je bila Enisa Klepo, koja je bila zaposlena kao recepcionerka u hotelu. Do svađe je došlo nakon kraćeg verbalnog nesporazuma između optuženog i direktora hotela. Neslaganje se odnosilo na pitanja kao što su isplata plaće, otkaz i drugi problemi vezani uz posao. Na zahtjev supruge optuženog, identificirane kao I. Dž., Amir Džafić je prišao recepciji i odmah krenuo prema žrtvi, te ju je u konačnici natjerao da izađe iz prostorija.

Prema optužbama, nasilno ju je uhvatio za majicu u blizini prsa, gurnuvši je prema području gdje se nalazi bazen, te nastavio više puta udarati žrtvu u glavu, lice i oči. Unatoč naporima djelatnika hotela S.N. da intervenira, nije mogla zaustaviti njegove radnje, budući da ju je on odgurnuo u stranu i ustrajno tjelesnom snagom naguravao i napadao ozlijeđene osobe, snažno ih usmjeravajući prema hodniku koji vodi do bazena.

Prema optužnici, napadač je fizički nasrnuo na žrtvu nakon što je za njima zatvorio vrata u hodniku. Napad je uključivao udaranje žrtve, dovikivanje pogrdnih riječi i prijetnju da neće platiti. Zbog toga je žrtva potražila utočište na stepenicama prije nego što je na kraju napustila hotelske prostorije i zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Jablanica, a kasnije iu SKB Mostar, gdje je i primljena. Liječničkim pregledom utvrđene su teške tjelesne ozljede, oteklina i podljevi gornje i donje vjeđe, krvarenje ispod spojnice lijevog oka te prijelom lijeve očne duplje bez pomaka.

Iz Tužiteljstva ističu da je ovom predmetu glavna tužiteljica dala prioritet, što je rezultiralo revnosnim provođenjem svih planiranih istražnih mjera i radnji u suradnji s Okružnim tužiteljstvom u Konjicu, u cilju bez odlaganja utvrđivanja i potkrepljivanja činjeničnog stanja. .

Oglasi - Advertisement