Oglasi - Advertisement

Branko Antić, 52-godišnji Beograđanin, proslavio se tijekom pandemije pružajući besplatan prijevoz zdravstvenim radnicima u crvenim zonama. Nažalost, i sam je obolio od COVID-19 i razvio teži oblik bolesti. Međutim, Brankovi filantropski napori protežu se i izvan pandemije. Više od dva desetljeća aktivno pomaže pojedincima, čime je stekao višestruka priznanja. Unatoč svojoj nesebičnosti, Branko zbog borbe s metastatskim karcinomom ne može zarađivati ​​za život i trenutno mu je potrebna naša pomoć.
Na Kosovu i Metohiji Branko je prije dva desetljeća počeo pomagati našim ljudima. Godine 2015. formalizirao je svoje napore osnivanjem zaklade. Prema riječima Branka, “Srpska solidarnost” je do sada dala više od milijun eura pomoći. Pomoć je omogućena doprinosima dobronamjernih pojedinaca i društveno odgovornih poduzeća.

Naša stomatološka ordinacija u Velikoj Hoči na mnogo je načina pomogla ljudima. Osobno sam dao više od 1000 jedinica krvi Institutu za transfuziju krvi Srbije i dobrovoljno sam dao krv u 54 odvojena navrata. Nažalost, neko vrijeme nisam mogao donirati zbog svoje borbe s rakom bubrega i posljedičnim metastazama na plućima. Bila mi je čast da od predsednika države primim Orden zasluga za narod, kao i nagradu „Despot Stefan Lazarević“ za svoje herojsko delo od grada Beograda. Osim toga, ponosan sam dobitnik plakete „Dobročinitelj“ Vlade Srbije, između ostalog.
Postoji nekoliko načina na koje možete pomoći Branki. Evo nekoliko korisnih koraka koje možete poduzeti kako biste pomogli:

Oglasi - Advertisement

Žao mi je, ali vaša brza “Branko Antić” nije dio teksta koji se može prepravljati. Navedite odlomak teksta koji ću ponovno stvoriti.

Broj računa dodijeljen ovom računu je 340 32343819 95.

Da biste ga kontaktirali, pozovite 0606616191 ili ga nazovite na navedeni broj.
U jesen 2021. stomatološka ordinacija u Velikoj Hoči tek je otvorila svoja vrata kada je Antiću, koji je tada bio dobrog zdravlja, iznenada pozlilo. Brzo je primljen u bolnicu, a kasnije prebačen u Beograd. Nažalost, stigla je poražavajuća dijagnoza i Antiću su morali kirurški odstraniti jedan bubreg.

Sve do prošle godine činilo se da za Antića sve ide u najboljem redu dok na rutinskom pregledu nisu otkrivene metastaze na plućima. Nažalost, operacija mu nije bila opcija te mu je savjetovana najnovija kemoterapija. Do sada je prošao 12 ciklusa kemoterapije, no liječenje je uzelo danak na njegovom zdravlju. Često doživljava nuspojave kao što su vrtoglavica, mučnina, povraćanje, pa čak i poteškoće u stajanju. Kao rezultat toga, morao je pribjegavati korištenju štaka svakih nekoliko dana samo da bi napravio jedan korak. Antić, koji je radio kao taksist, zbog zdravstvenog stanja bio je primoran napustiti posao.
Srećom, spominje da ima prijatelja koji ga je upisao u tvrtku, što mu je također omogućilo pristup zdravstvenom osiguranju, osiguravajući da može dobiti potrebnu medicinsku skrb.

U lipnju sam bila na PET snimci koja je pokazala prisutnost metastaza. Srećom, te se metastaze nisu dalje proširile. Jučer sam bila na ponovnom pregledu i trenutno čekam rezultate. Zbog svog stanja češće sam na bolovanju nego što radim. Kada radim, to je isključivo preko dostavnih službi, ispunjavajući narudžbe u ime drugih. Ovo mi donosi neki prihod. Ove godine sam stekao pravo na invalidsku penziju, ali je iznos koji primam prilično skroman – oko 25.000 dinara. Čak i kad dođem u invalidski centar, obavještavaju me da više nikada neću moći raditi. Ipak, i dalje se nadam da će se ova pandemija smiriti i da se mogu vratiti normalnijem životu kao starija osoba – podijelio je Antić.

Prema njegovim riječima, uspijevaju nekako srediti svoje financije, dijelom zahvaljujući primanjima njegove supruge. Danas obilježavaju i krštenje, doduše samo u krugu uže obitelji i najdražih prijatelja. Unatoč preklinjanju svoje žene da prestane ili barem napravi pauzu od tih svečanosti, on ustraje. Kada je izrazila svoju zabrinutost, on je izgovorio rečenicu: “Ko zna hoću li dočekati sljedeći Mitrovdan”, ostavljajući je bez mogućnosti da nastavi dalje s tim.

Oglasi - Advertisement