Društvene mreže postale su središte za ljude da podijele svoja iskustva i često zabavne priče iz djetinjstva. Jedan takav slučaj dogodio se nedavno na Redditu, gdje se pojavila tema o “najglupljim neistinama u koje smo vjerovali kao djeca”, što je izazvalo srdačan smijeh korisnika.Nakon prvog komentara, u dijelu komentara bilo je raznih reakcija koje su se uvelike razlikovale po tonu i sadržaju, od kojih su neke bile duhovite, dok su druge bile prilično čudne. Pored toga, određeni broj pojedinaca je bio u mogućnosti da se poveže sa ovim anegdotama i identifikuje se sa njima.

Jedan pojedinac je priznao da su tokom svog djetinjstva vjerovali da će, ako se bunari iskopaju previše duboko, oni na kraju potonuti do jezgra Zemlje. U međuvremenu, druga osoba je imala zabludu da su njihovi roditelji živjeli identičnim životom kao i oni prije njihovog rođenja.

Odgovor koji se izdvojio među odgovorima na pitanje je ideja da je promaja najveća prijetnja. Kad smo bili djeca, upozoravali su nas da ne otvaramo prozore s obje strane sobe jer bi promaja mogla biti smrtonosna. Ali da li ova izjava ima ikakvu istinu?Odgovor jednog korisnika bio je posebno zabavan – otvoreno su priznali da su jednom vjerovali da će dobiti moć nevidljivosti kako budu stariji, na osnovu njihovog izlaganja superherojskim filmovima u kojima likovi obično stiču ovu sposobnost.Kao djeca, mnogi od nas vjerovali su u laži koje nisu bile samo netačne već i zastrašujuće. Jedna osoba je ispričala da su mislili da će konzumiranje sjemena voćnog drveta rezultirati biljkom koja raste u njihovom želucu.

Ova tema je poslužila kao podsjetnik da smo tokom našeg djetinjstva svi vjerovali u nešto što na kraju nije imalo smisla. Ipak, ne možemo zanemariti činjenicu da su ta uvjerenja bila jedan od najprijatnijih i najneugodnijih aspekata našeg odgoja. Možda nas upravo nostalgija za tim vremenima tjera da čeznemo za bezbrižnom prirodom djetinjstva.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here