Tjedan dana nakon rođenja, Zoricu Strbac (50) majka je Srpkinja koja je privremeno radila u Njemačkoj, stavila u torbu i bacila niz obalu rijeke. Kako je Zorica za njemačke medije rekla, majka ju je “odbacila kao smeće” i nikad se nije pokajala. Zorica je rođena 3. kolovoza 1969. u 03:57 u bolnici u Augsburgu. Majka, Srpkinja koja radi u Njemačkoj, navodno je krila trudnoću koja je nastala usputnom ljubavnom vezom, prenosi njemački Bild.Tjedan dana nakon rođenja, majka je s djetetom napustila bolnicu.  Osoblje klinike ponudilo je da me majka ostavi tamo. Nije bila spremna za dijete, nije imala stvari i opremu za mene – rekla je Zorica.

“Bacila me je kao smeće”, rekla je Zorica. Vreća je pala dva metra niz obalu rijeke Lek, ali nije ušla u vodu. “Grmlje me je spasilo”, dodala je Zorica. Nekoliko sati kasnije majka i sin prolazeći ugledali su vreću punu buba i drugih insekata. Pronašli su Zoricu unutra. Majka Srpkinja uhićena je nedugo zatim. Kako je rekla da se tada pokajala, puštena je iz zatvora nakon godinu dana. Bild piše da je Zorica nakon toga vraćena majci, a kad je imala tri godine, uzeo ju je otac.

Dugo godina Zorica nije znala što joj je majka učinila. Počela je istraživati i uz pomoć lokalnih novina otkrila je tko joj je majka.  2003. godine sam je pronašla preko novinskog oglasa u Srbiji i otišao tamo. Nakon toliko godina susreli smo se licem u lice. “U šta buljiš, zar me ne prepoznaješ?” pitala me na srpskom. To je bio posljednji put da sam upoznala majku – rekla je Zorica.

Preporuke