U današnjem članku ćemo pričati o zdravlju i o jednoj jako zanimljivoj temi sa zdravljem.

Naime, svjesni smo svi toga da se najviše znojimo kada vježbamo i kada smo pod stresnim situacijama, a samim tim činom nama tijelo šalje signale da bismo trebali da odmorimo i da se smirimo.

Međutim, na pojačano znojenje može da utiče veliki broj stvari, a uglavnom to je način ishrane.


Ono što vjerovatno niste znali jeste da miris samog znoja može da zavisi od toga šta ste jeli u prethodnim danima

Prema riječima stručnjaka miris znoja je u velikoj ovisnosti o tome šta smo jeli na našem jelovniku. Oni isto tako navode da ukoliko konzumiramo razno povrće koje je prije svgea krstasto možemo u velikoj mjeri da promjenimo miris našeg znoja.

Ono št je sigurno sa ovim povrćem jeste da je ono jako zdravo, ali ukoliko ga budete jeli u velikim količinama, može da dođe do pojave neprijatnog mirisa znoja.

U ovu vrstu povrća spadaju kupus, brokoli, rukova, akrfiol, kelj, keleraba, rotkvice, repa i mnogi durgi.

Jedan od glavnih razloga zašto naše tijelo miriše neprijatno i zašto se više znojimo jeste u tome da se naše tijelo bori sa razgradnjom ovih namirnica. Prema istraživanju, i hrana koja sadrži sumpor u sebi, vrlo je teško razgradiva u našem organizmu.

Pored ovih stvari naveli su da pojačano znojenje i neprijatan miris može da se pojavi usljed izloženosti stresnim situacijama, ali isto tako mogu da pokazuju na neke zdravstvene nepravilnosti u organizmu, a to su bolesti jetre, zatajajenje bubrega ili dijabetes.

Preporuke