U današnjem člnaku ćemo da pričamo o jednoj veoma zanimljivoj stvari za koju smo sigurni da do sada niste ni obraćali pažnju a kamoli razmišljali čemu ona služi.

Mi u svojim kućama imamo razne stvari za koje vjerovatno i ne znamo kako se one koriste do kraja ili čemu služe, a  danas ćemo se baviti jednom od takvih stvari

Naime, svi vi koji u svojim kupaonicama imate lavabo primjetili ste jednu stvar na njemu, a to je da svaki od njih ima jednu malu rupicu.

Vjerujemo kao vi do sada niste ni obratili pažnju na to, ali u nastavku današnjeg članka donosimo vam odgovor na to pitanje.

Ova rupa se zove procelator i prema riječima stručnjaka i ona ima samo dvije uloge.

Jedna od njih jeste da ona omogućava vodi da otiče jer vazduh koji dolazi iz te rupe ubrzava njeno oticanje u slivnik i samim tim voda brže otiče.

Druga uloga jeste da ukoliko se desi da dođe do nekog začepljenja u slivniku voda će oticati kroz ovaj otvor i odlaziti dalje.

Stoga, vjerujte nam kada kažemo da svaki uređaj li komad namještaja kojeg imate u svom stanu ima vjerovatno neke funkcije i neke stvari za koje još uvijek niste znali, a na vama je da to otkrijete

Recite nam vaše komentare? Da li ste znali za ovo?

Preporuke