Današnji članak ćemo posvetiti zdravlju, ali ne trenutnom problemu sa kojim se suočava cijeli svijet, nego onaj koji pogađa uglavnom žensku populaciju. Hormoni, koji su uglavnom povezani sa štitnom žlijezdom, znaju itekako napraviti jako velike probleme jednoj ženi. Posljedice svega toga, je prevelika kilaža, kao i problemi sa samim začećem. Jako teško je pronaći lijek za to, ali da se ne bi doveli u problem sa istim, idemo malo sa simptomima i kako prepoznati da će vas snaći baš jedan takav jako neugodan problem.Sve žene iznad 35 godina, imaju veliku mogućnost da dobiju taj problem, a pored gore navedenih problema, mogu se pojaviti jako veliki problemi i sa radom srca. Problemi sa štitnom uglavnom su povezani sa genetikom, ali i nekim postporođajnim problemima, stres je također jedan od jako bitnih faktora u dobijanju bolesti štitne žlijezde.

Prvi simptom, lošeg rada vaše štitne žlijeszde, jeste umor i to konstantan. Pa čak i ako ste spavali nekih 10 do 12 sati neprekidnog sna. Bezvoljnost i jako nisko raspoloženje je također jedan jako bitan faktor,

Onda, prevelki apetit, kao i gubitak osjećaja i ukusa za hranu i piće. Menstruacija vam se može itekako poremetiti od lošeg rada štitne žlijezde. Ako primjetite neke od ovih simptoma, obavezno morate potražiti pomoć od svoga ličnoga doktora.nemojte zanemariti i probleme sa bubrezima i konstantne odlaske na malu nuždu. Nemojte se zavaravati i misliti da imate problema sa naglom prehladom, ili upalom mokraćnog mjehura. Loš rad štitne žlijezde, također napada i vaše bubrege bez presedana. Da li vi imate problema sa štitnom žlijezdom?

Preporuke