Zlobnici upali usred noći u dvorište starice (80) koja živi sama i zapalili sve što je zasadila i od čega živi - šteta ogromna (Foto) - Lifesytledom

Zlobnici upali usred noći u dvorište starice (80) koja živi sama i zapalili sve što je zasadila i od čega živi – šteta ogromna (Foto)

Starica je bez cijele ljetine ostala za par minuta.

Zbog kišnog vremena vatra se nije još više proširila, ali je šteta ogromna.

Nažalost, neki ljudi zaista nemaju osjećaja za druge i tuđu patnju – a to u određenim slučajevima ide do te mjere da se zaista moramo zapitati, imaju li oni i trunku dobrote u sebi.. Zbog onoga što se svakodnevno radi drugim ljudima, nepravde koja postoji širom svijeta i dešavanja kojim svjedočimo iz dana u dan, gasi se svaka nada da u svima postoji bar malo dobrote, koliko god zlobe načinili.

Ono što ipak, najviše ostavlja bez riječi, jeste kad se nepravda učini starim i nemoćnim osobama, koje žive od penzije – a neki nemaju ni to malo prihoda.

Sinoć su nepoznati počinioci usred noći upali u dvorište starice po imenu Slavka Jović (80) iz Razgojne i tom prilikom joj zapalili baraku gdje je zasadila povrće.

Starica sama živi, a cijeli zasad paradajza i paprike joj je uništen, a i tri drveta jabuke i četiri špalira grožđa izgorjela su u požaru. Šteta se na desetine hiljada dinara procjenjuje, kako su potvrdili iz leskovačke policije.

-Bila bi još i veća šteta, ali plamen okolno drveće nije zahvatio zbog kišnog vremena i nije se proširio dalje. Prije mjesec dana je u selu isto tako traktor zapaljen, automobil, te pomoćna zgrada. Da li piroman hara po selu ili je riječ o čistoj zlobi…pita se Leskovčanin Goran Kostić, zet ove starice.

Prema članu 212 krivičnog zakona, za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora do šest mjesec ili novčana kazna.

Foto/Ilustracija

Categories: Najnovije

Leave A Reply