Idemo malo sa pričama sa kraljevskih dvorova. Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn (67) čini se da osjeća samo mržnju prema svojoj bivšoj ljubavnici Sineenat Vongvajirapakdi (34), koja ga je opasno nagazila i to joj jednostavno nije mogao oprostiti. Prema medijskim izvještajima, ona se drži u središnjem zatvoru Klong u Bangkoku, koji je vrlo poznat po svojoj okrutnosti. Ovaj zatvor uključuje i žensko odjeljenje, ali bez obzira na izdržavanje kazne muškarcu ili ženi, Klong ima lošu reputaciju i uvijek je pretrpan, i tamo idu samo jako loši prijestupnici.

Trenutno u zatvoru živi oko 8000 zatvorenika, iako je dizajniran za samo 3.500. Postoji čak 1.000 zatvorenika osuđenih na smrt, i nije joj nikako ugodno na tom mjestu. Zatvor je također sarkastično poznat kao “Bangkok Hilton” i smatra se najtežim zatvorom u državi. Činjenica da je poslao svog dugogodišnjeg partnera u zatvor šokirala je mnoge. Stvarno ju mora mrziti da tako nešto učini, prenijeli su zapadni mediji. Odluku je objasnio izjavom da nije odana palači i njemu kao gazdi, a novinska agencija Bloomberg citirala je službeno izvješće suda:

“Sineentovo ponašanje protumačeno je kao zanemarivanje monarhije, dovelo je do sukoba među kraljevskim dužnosnicima, izazvalo nesporazume u široj javnosti, a osim toga pokušao je sabotirati trenutnu monarhovu ženu, kraljicu Suthidu, zbog osobnih interesa.”

Hoće li se moći vratiti svom poslu nije poznato. Zanimljivo je da je kraljica Suthida, kraljeva četvrta supruga, također ranije bila odgovorna za njegovu sigurnost. 41-godišnjakinja, koja se udala za Ram X u svibnju, do tada je prije braka bila zamjenica šefa kraljevskih tjelohranitelja.

Preporuke
Loading..