Ispucale pete predstavljaju jedan vrlo veliki problem koji se u ozbiljnosti može razlikovati od kozmetičkog, i jako loše izgleda za pogledati, pogotovo u ljetnim danima, ili bolje rečeno estetskog problema koji može dovesti do problema kada osjetite bol. Ako se koristi s odgovarajućim mjerama opreza, to može odmah spriječiti daljnje rane i neugodne bolove, te možete sami sebi stvoriti jako neugodne kraste na tom dijelu tijela.Redovite kupke za stopala kao i struganje pete mogu vam pomoći u ublažavanju ovog problema, ali uvijek treba biti dosljedan, dok ne riješite taj jako veliki problem.

Ispucale pete su estetski problem i ništa više, ali ako ih ne liječite, te pukotine postaju dublje i osjetit ćete bol, koji će vas proganjati danima. Prljavština koja se sakuplja u njima može dovesti do infekcije i stoga treba reagirati što je prije moguće. Da biste ga se riješili, upotrijebite najbolje obiučnu turpiju, koju možete svugdje kupiti. Nešto poput ovoga najbolje je učiniti nakon tuširanja ili kupke kada je vaša koža meka. Te mrtve stanice kože nikada ne smijete uklanjati oštrim predmetima.

Da biste to učinili, kreme su najprikladnije i možete koristiti hidratantne kreme, kao i razne smjese koje možete napraviti kod kuće, od običnih prirodnih sastojaka. Maslinovo ulje ili kokos korisno je za oporavak kože i dovoljno je da se kružnim pokretima samo nanesete na noge i ostavite tamo neko vrijeme. Završit ćete kupkom za noge u koju možete staviti maslinovo ulje, cvijet lipe ili ružmarin. Ne zaboravite da voda u koju potpite vaše noge mora biti izrazito mlaka.

Preporuke