Vjerovatno najveći problem današnjice, jeste to što ljudi pokušavaju sakriti proces starenja ali protiv prirode se apsolutno ne može niti na jedan način. Svakako najveći problem danas jesu bore, koje se mogu bar malo sakriti, ali nikako ukloniti. Neka vas bez razloga ne lažu sa silnim reklamnim proizvodima, koji koštaju pravo malo bogatstvo.Ali, da biste bar malo ublažili cijeli problem, morate povesti malo više računa o sebi, kao i promijeniti način života, ishrane ali i drugih loših životnih navika. POkušajte za početak jesti puno zdraviju hranu, sirovo voće i povrće, te piti dosta vode na dnevnom nivou. Danas vam donosimo super jednostavan recept, koji je baziran na prirodnim sasojcima, a može i više nego pomoći vašoj napaćenoj koži.

Treba vam samo jogurt, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Jednostavno zar ne? Mliječne kiseline i vitamini su glavni sastojci jogurta, koji je i više nego zdrav. Ovi njegovi sastojci itekako pomažu u detoksikaciji same vaše kože. MLiječna kkiselina ima super svojstvo da izvrši hidrataciju kože, dok proteini utiču na smanjenje samih bora, koji vas proganjaju iz dana u dan. Jabukovo sirće služi tome da začepi sve otvorene pore na vašoj koži. Maslinovo ulje s druge strane sadrži masti  i antioksidante koji pomažu u smanjivanju slobodnih radikala na cijeloj vašoj koži. Ovaj piling će vam itekako pomoći u borbi protiv bora na vašoj koži.

Uzmite 10 kapi jabukovog sirćeta, 5 kapi maslinovog ulja i malo jogurta. Sve lijepo promiješajte, i imaćete sjajan piling na zdravoj osnovi za vaše lice. Javite nam sve rezultate, i kao je djelovalo sve na vašu kožu.

Preporuke