Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je posao voditelja na jednoj televziji ili radiju veoma težak, a ono što možemo da tvrdimo jeste da uspjeh jedne emisije u velikom zavisi o tome kakvi je voditelji vode ili moderiraju.

Naravno moramo da znamo da uspjeh jedne emisije ne ovisi samo o njima, nego je tu čitav tim ljudi, pa tu imamo montažera, snimatelja, šnimkera, muzičkih urednika, ali su svakako voditelji oni koje mi vidimo pred kamerama, i koji su u direktnoj komunikaciji sa nama,.

Međutim da biste bili dobar voditelji vi ne morate samo da budete lijepi za kameru i lijepi uopšte i da dobro izgedata, a često čujemo kako mnogi govore kako je to posao gdje se samo sjedi i čita i smješka.

 


Mnogi bi ljudi voljeli da rade ovaj posao, ali moraju znati da je to veoma odgovoran posao i on u sebi ima stvarno veliki broj izazova i zahtjeva, a da o koncentraciji ne pričamo.

Ovo je najviše izraženo kada je u pitanju emisija koja ide uživo.

Kada je u pitnaju emisija koja ide uživo potrebno je da se ima elokventnost, talenat i sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama, a veliki problem je ukoliko ima gostiju u emisiji i ukoliko dođe do nekih tema koje su neplanirane.

Nek stvari mogu i negatinvo da obilježe nekog novinara i onda ostaje nam u sjećanju upravo po tome, a jedna takva stavr se desila ovoj voditeljici na RTS, Dragani Kosjerini.

Ona je naime u Jutarnjem programu imala jedan gaf, gdje je ona izjavila da će temperatura zraka biti 160 stepeni umjesto normalnih 16 stepeni.

Međutim, ovdje nije kraj sa njenim gafovima, a gdje je ona izjavila kada je htjela da bude duhovita sa zagonetka, koja je glasila: “U pete nišani, u nos gađa”, a gost je dogovornešto što nije bilo tačno na šta mu je ona rekla “Nije tačno. Tačan odgovor je Prdež.”

Međutim, ona je tek kasnije shvatila o čemu se radi i šta je rekla, ali se rečena riječ koja je otišla u eter ne može povući.

Vaš komentar?

Preporuke