Prava drama koja se događa ovih dana je Veri R. (72) iz sela Stojnik u blizini Mitrovice, u podnožju Kosmaja, koju je, prema njenim riječima, gotovo svake večeri od početka godine zvao njen suprug, koji je umro krajem prosinca prošle godine. Vera je rekla da joj je suprug Živko umro 26. prosinca. nakon duge bolesti, a ona ga oplakuje gotovo svakog dana. Međutim, samo deset dana nakon sprovoda, Veru je usred noći probudio mobitel i čuo se glas pokojnog muža.

“Nikad neću zaboraviti noć kad mi je zazvonio mobitel, inače ga noću ni ne isključim jer nemam fiksnu mrežu. Htjela sam prekinuti vezu. Čula sam  Živkov glas tiho kako govori: “Veraaaaa.” Vrisnula sam i bacila mobitel toliko snažno da se raspao kad je pao na pod “, prisjeća se Vera trenutaka bijesa i užasa.

Prema njenim riječima, kako bi sve bilo jezivije, svoga je muža zakopala sa mobitelom, koji je na dan sahrane stavila u džep njegovog odijela.Rođaci me uvjeravaju da je netko možda otvorio grob i ukrao telefon, pa me sad maltretiraju i tjeraju da poludim, znam da se sve na ovom svijetu događa, ali ono što me najviše muči je činjenica da je glas koji sam čuo bio glas mog Živka koga Slušam ga svaki dan skoro 40 godina i tu jednostavno ne mogu pogriješiti. 

Ne znam više što da radim, počela sam isključiti telefon, ali kad sam ga ujutro uključila, vidjela sam propušten poziv s Živkovog broja. Tražit ću da se otvori grob, pa ako mi sudac pusti da vidim je li telefon u sanduku ili ne, to će me bbar malo da smiri.

Preporuke
Loading..