Popularni Srbijanski pop pjevač Željko Joksimović nastupio je u novogodišnjoj noći u Sarajevu, na gradskom trgu, sa suprugom Jovanom, i sve je bilo z 5 što se tiče samoga nastupa. Nakon ponoći, Željko je uzeo kratak odmor kako bi čestitao Novu godinu svojoj lijepoj polovici.Jovana je otrčala u njegovo naručje, a bračni par zagrlio je zakulisno i plesao na ritam glazbe, baš onako kako sunekada kao kada su se upoznali plesali.  Možda je to ljubav, možda je i gore … sretna svima nama 2020 godina. !!! Sve je dobro počelo – napisala je Jovana s emocionalnom snimkom koja je izazvala lavinu pozitivnih komentara.

Željko Joksimović pozvan je od RTCG da sastavi pjesmu za Knezaa koji je predstavljao Crnu Goru na Eurosongu 2015. u Beču, Austrija. Željko Joksimović je komponirao pjesmu Adio, a pjesma ima tri verzije, na srpskom, francuskom i engleskom jeziku. Srpski tekst pišu Marina Tucaković i Dejan Ivanović, dok englesku verziju potpisuju švedske pjevačice Nicole Rodriguez, Tami Rodriguez, a srpsku Milica Fajgelj i Dunja Vujadinović.

Željko Joksimović je srpski kantautor koji je dva puta predstavljao Srbiju na Euroviziji. Rođen je 20. aprila 1972. godine u Beogradu, gdje živi i radi.  Željkov otac porijeklom je iz Uba, a majka je Vesna iz Bijelog Polja. Devet je godina mlađi od brata Aleksandra. Željko je odrastao u Valjevu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Istodobno je išao u osnovnu i srednju glazbenu školu. Kad mu je bilo 12 godina, sudjelovao je na Pariskom festivalu glazbe i osvojio prvu nagradu Accordion of Europe. U Podgorici se upisao na odsjek za harmoniku, a potom prebacio na Muzički fakultet u Beogradu, ali ga nije završio. Svira čak 14 glazbenih instrumenata. Pored svog maternjeg jezika, govori i pet svjetskih jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski.

 

Preporuke