Ova mlada djevojka koja ima 19 godina je 2020 godine saznala da je u drugom stanju, a stomak joj je rastao takvom brzinom da su svi bili uvjereni da nosi blizance. Njeno ime je Tia Walters i sama priznaje da se bila u nekoliko navrata zapitala zašto joj je stomak toliko veliki, a onda je 23. oktobra dobila konačan odgovor, jer je rodila dječaka koji je bio težak čak 4762 grama. Kada je krenuo porađaj, doktori su shvatili da je beba prevelika, pa je na Tiji urađen hitni carski rez jer ona sama nije mogla da istisne bebu kroz porođajni kanal, tj. nije mogla da se porodi na prirodan način.

“Bilo mi je teško hodati i bilo što drugo raditi. Sve me je boljelo, ali nisam ni sanjala da će moj sin biti toliko veliki. Kad su mi ga dali u ruke, poslije poroda, nisam mogla vjerovati da je tako dugačak”, ispričala je Tia kasnije novinarima. Tia je inače veoma sitna djevojka, pa je mnogim ljudima njen stomak tokom trudnoće djelovao nestvarno veliko: “Ljudi su me ispitivali da li sam sigurna da ne nosim blizance. Meni isto nije bilo jasno zašto mi je stomak tako veliki”, prisjeća se.

Kada joj je pukao vodenjak, najbrže moguće je stigla do bolnice i tamo je nekih pola sata pokušala da se porodi na prirodni način, tiskanjem, ali na kraju su ipak doktori rekli da je carski rez neophodan. Tia je svome sinu dala ime Roman, a njegova veličina nakon porođaja je ekvivalentna veličini bebe koja uma tri mjeseca. Za bebe koje su rođene u terminu, prosječna težina je između 2,7 kilograma do 4 kilograma. Ipak, na kraju je sve ispalo kako treba i Roman je zdrava i sretna beba koja je velika radost za njegovu majku