Prema nekim istraživanjima, 44 posto ljudi spava s telefonima pored kreveta ili čak ispod jastuka, to je jednostavno postala opsesija danas. To je već postalo navika ljudi, a većim dijelom to je vrijeme alarma, pa se i bude sa njim. To se na prvi pogled može činiti prilično bezopasnim, ali ovaj postupak može dovesti do različitih rizika od ozljeda, kao što ćemo navesti u nastavku.

Naime, nešto slično se dogodilo i prije kad je teksaški tinejdžer 2014. godine ustao iz kreveta jer ga je probudio miris dima. Čim je to primijetio, shvatio je da se pod jastukom nalazio njegov telefon. Pored toga, postoje razna upozorenja da to ne smijete učiniti od strane proizvođača, pogotovo ne, kada spavate u noći.

Upute putem telefona naglasit će za korisnike da postoje određeni rizici koje ne bi trebali činiti, poput “Prekrivanje telefona posteljinom ili tijelom i debelom odjećom, iz jako dobrih razloga. Također podrazumijeva pokrivanje bilo kojim drugim materijalom koji će značajno utjecati na protok zraka, jer će u tom slučaju jaka toplota utjecati na rad telefona i postoji vjerojatnost požara ili eksplozije.Šef vatrogasne službe David Berardeska upozorio je sve korisnike da svaki mobitel treba ventilaciju, i protok čistog vazduha. Preporučuje se da sve te uređaje držite na nekim podlogama za koje tvrdi da iz njih može isparavati i  toplina. Kada vam se baterija zagrijava, može se rastopiti, ali u nekim slučajevima i gore, može vas ozlijediti kada eksplodira. Kada podloga nije tvrda i nezapaljiva na nižim temperaturama, tada se može dogoditi bilo što.

Preporuke