Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnju obavezno - ovako ćete spriječiti da živite u sirotinjskoj kući - Lifesytledom

Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnju obavezno – ovako ćete spriječiti da živite u sirotinjskoj kući

Ako ovo ne ispeglate dobro ili ako ovo ne zakačite lijepo i kako treba, dom će izgledati neuredno i prljavo.

Nije dovoljno samo kupiti zavjesu i objesiti je za pet minuta. Evo najčešćih pogrešaka koje činimo kada su u pitanju zavjese zbog kojih naša kuća izgleda zapostavljeno!

Niste precizno izmjerili dimenzije prozora prije kupovine

Prvo što trebate učiniti prije kupovine zavjesa je izmjeriti prozore i razmisliti koje zavjese želite i koje bi trebale biti, a tek onda krenite prema trgovini. Na taj ćete način znati šta tačno trebate tražiti i manja je vjerovatnost da ćete pogriješiti.

Zavjese ste zakačili prenisko

Ako imate mali stan ili studio, a zavjese su obješene nisko, vaš će prostor izgledati još manje. Zakačite zavjesu što bliže stropu kako bi prostor dobio veličinu. U sobi srednje veličine idealno je da zavjesa ne bude manja od 5 cm od stropa ili donjeg ruba stropne letvice (ako ga imate).

Kupili ste prekratke zavjese

Duge zavjese do poda dat će vašem domu dašak luksuza, ali i vizualno izdužiti sobu. Ako želite kupiti draperije, dizajneri savjetuju da budu duljine do poda jer ćete ih lako izrezati ako je potrebno.

Izbjegavate peglanje

Zgužvane zavjese izgledaju neuredno i zato će vaš dom također djelovati tako. Prije nego što ih zakačite, uzmite vašu peglu u ruke i lijepo ispeglajte svoju zavjesu.

Niste dobro odabrali garnišnu

Kada birate draperije i zavjese, također morate razmišljati o garnišnama. Ako su zavjese zaista teške, trebate odabrati masivnije i jače garnišne koje će podnijeti opterećenje. Razmislite i o stilu, u skladu s vašom unutrašnjošću i odabranom zavjesom, kupite lijepe garnišne kako bi vaš prozor izgledao elegantno i lijepo.

Loading..

Categories: Savjeti

Leave A Reply