U današnjem članku ćemo pričati o jednom problemu koji će zainteresovati mnoge a naročito domaćice, jer možemo slobodno da kažemo da će svaka domaćica da se složi sa time da bi život bio jako težak da nema pojedinih uređaja u našem domaćinstvu, a u svemu tome se izdvaja mašina za veš.

Veš mašina sama po sebi nam pomaže da uštedimo mnogo vremena i truda i ukoliko ne vodimo računa o njoj i nekim stvarima vezanim za nju, njen vijek trajanja će biti jako kratak, tako da bismo trebali da pazimo na neke stvari kada je ona u pitanju.

Na ovo se misli prije svega da se u veš mašinu ne stavlja previše veša, ali isto tako da redovno čistimo našu veš mašinu.

Velii broj domaćica misli kako će veš mašina bolje oprati neki veš ukoliko se stavi veća količina deterdženta, ali to nije slučaj nego se takvim načinom ona samo može pokvariti.

Vjerovatno ste primjetili da čak i proizvođači deterdžentra napominju da se stavlja određena količina deterdženta u veš mašinu, a i ona u većini slučajeva premašuje onu koja je dozvoljena, ali morate da shvatite da je to njima i u cilju jer samo tako ćete ga što prije potrošiti i kupiti novi.

Međutim, veća količina deterdženta će da oštetio ne samo vašu veš mašinu, nego će oštetiti i vašu odjeću, ali isto tako će da utiče na to koliki će vam račun za struju doći.

Naime, višak deterdženta može da uzrokuje da vam se odvod začepi, pa će to uzrokovati da mašina radi duže, a ona će onda da ponovi cijeli ciklus pranja veša, a samim tim će doći do povećanja potrošnje električne energije.

Stručnjaci koji se bave ovim pitanjem navode kako postoje tri ključne stvari koje se tiču pranja veša,a to je da odaberete pravu temperaturu vode, centrifuga i da napravite dobar omjer deterdžentaq i omekšivača.

Pored toga jako je važno da uskladite dobar pogram prilikom pranja veša.

Preporuke