Preko ideje do prve cigle, izgled cijelog grada mijenjao je Beograd na vodi kako je dobijao svoj oblik, a istinski je jučer zaživio sa stanarima koji su se u završene višespratnice svečano uselili.

Rijeka Sava prvo se od planiranog kompleksa ogleda u prozračnoj kuli od 296 stanova velikih staklenih vrata i prozora i 20 spratova.

Vanjštinu prate elegantne linije uz neutralne boje, bijela i smea, ali počinje prava fešta tek kad unutrašnjošću krenete koračati. Veliki bazen je prvo što je mnogima za oko zapalo, a najduže su gosti oko bazena kružili i komentarisali da bi se rado brčnuli po vrelom ljetnem popodnevu. To će, prema svemu sudeći, biti često mjesto upoznavanja i susreta komšija, koji i ne moraju otputovati i otići od kuće da sebi mali odmor priušte.

Već im je tu sva usluga – preko ljubaznog osoblja koje u uniformama šeta uparenih sa tonovima zgrade, do bazena, dječije igraonice i opremljene teretane.

Dva podijuma postoje na drugom i četvrtom spratu za stanare, sa dječijim igralištem i zelenim površinama, te podzemna garaža, restorani, kafići i lokali u prizemlju.

Cijelim enterijerom dominira bijela boja, a tako je i ustanovima koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao na svečanom otvaranju sa predsjednikom Eagle Hills, Muhamedom Alabarom, te članovima gradske uprave Beograda i Vlade Srbije.

Prvi domaćini su Srbi sa Novog Zelanda, a upoznat ćete među susjedima i doktora stomatologije Miodraga Đorđevića.

-Ugovor sam napravio još u jesen 2015. godine, kad ničeg nije bilo. Bio sam uvjeren i tada da će apsolutno ovaj projekat biti uspješan. Pa vidite i sami.. sad kad se realizovalo. Pogledajte promenadu, terasu. Nevjerovatno je. Ono što nije imao Beograd do sad, uvjeren sam da će se u našem glavnom gradu graditi ubuduće – kaže on.

Preporuke
Loading..