Svjesni smo toga da je zbog raznih klimatskih promjena koje su u velikom slučaju nastale zbog lošeg djelovanja i lošeg uticaja ljudi, da je se sve promjenilo i sve poremetilo i da upravo zbog toga mii nismo pošteno imali ni ljeto ni zimu u posljednjih nekoliko godina.

U današnje vrijeme, današnja djeca ne znaju za one prave zimske radosti kojih se mi sjećamo, jer vidimo da snijeg skoro i da ne pada, a kada je u pitanju prošla zima vidimo kao snijega skoro i da nije bilo.

Prije nekoliko dana smo imali pravo miholjsko ljeto gdje smo stvarno imali iznadprosječne temprature koje su se kretale oko nekih 20 stepeni u toku dana, ali kako najavljuju u narednom periodu, to će se sve vrlo lako promjeniti.

Kako su najavili iz Hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine, promjena vremena bi se mogla desiti u nedjelju kada bi se mogle očekivati i prve snježne padavine na području centralne i istočne Bosne i Hercgovine, a prvog dana vikenda temperatura bi se trebala kretati do nekih 7 stepeni.

Naime, u nedjelju bi kišne padavine mogle preći u snježne padavine, a jutarnja tempratura bi se mogla kretati od -1 do 4, dok dnevna će najviše da ide do 6 stepeni.

Kada je u ptianju snijeg on će padati u oblino na planinskim predjelima i savjetuje se vozačima da voze uz dodatni oprez, jer će snijeg da stvara nanose, uz to je isto potrebno da imate zimsku opremu i da je koristite sa vremena na vrijeme.

Vaš komentar?

Preporuke