Ono što je sasvim sigurno jeste da vam sa djecom nikada neće biti dosadno, a bilo da se radi o vašem djetetu ili nečijem drugom.

Djeca jednostavno u sebi nose ogromnu količinu energije, koja je prožeta raznim emocijama, ali isto tako i iskrenošću.

Ne kaže se bezveze da su djeca ukras svijeta i ono što možda niste znali jeste da su ona najbolji sagovornici koje ćete imati i oni su oni koji vam nikada neće sakriti neke stvari nego će uvijek biri iskrena i govoriti onako kako jeste.

Djeca dok su još malena, nemaju nikakav osjećaj za uljepšavanje stvari i oni kažu prvo što im padne napamet, pa zbog toga vam možda neke stvari koje dođu sa njihove strane mogu zvučati jako grubo, a oni ne biraju ni mjesto ni vrijeme za takve jedne stvari.

Upravo iz tih razloga brojne televizijske kuće odlučile su da u svoj program uvedu neke emisije u kojima se djeca pojavluju kako bi odgovarala na određena pitanja, a njihovi odgovori ne samo da su zanimljivi, nego su se počeli i širiti društvenim mrežama, naročito njihovi odgovori na testovima iz škola.

Zamisite sebe u ovoj situaciji gdje dobijate pitanje “Zakšto šaran živi u voidi?”
Vjerovanto biste u tom slučaju vi nekoliko puta preispitavali tačan odgovor i na ovo pitanje koje je prelagano ne biste mogli da date odgovor.

Upravo se ovakava pitnaja i postavljuju djeci koja ne razmišljaju nego kažu ono što im prvo padne napamet.

Tako je bio slučaj i sa ovim dječakom koji je napisao samo odgovor da je se šaran na to navikao.

Koji je vaš komentar na ovo? Pišite nam

 

Preporuke