Možda ste se vi nekada zapitali za šta služe te rupice koje se nalaze na korpi za veš, a možda ih nikada niste ni primijetili. Svakako su prvobitni razlozi za to skupljanje vlage, te protok vazduha, ali trebate znati da postoji još nešto.

Poznati stručnjak za pranje veša koja se zove Patriša Ričardsn je otkrila koji je pravi razlog koji se krije iza te misterije, a ona govori da to čini lakšima korpe za nošenje kada one budu pune odjeće, te morate zaista priznati da one veoma često ne budu baš lagane kada ih napunite.

Kada bolje skontate, onda ova pretpostavka ima još više smisla kada se sjetimo nekih prvih korpi za veš, a to su bile tkane korpe sa prirodnim rupama, pa kada su proizvođači počeli da stvaraju jeftinije koje su bile plastične, onda su odlučili da se nastave koristiti tom alternativom dodavajući im rupice.

Ove korpe za prljavu odjeću sigurno imaju sličnu svrhu, dok te rupice imaju svrhu radi ventilacije jer u njih ubacujete mokru odjeću, dok postoji jedini nedostatak te korpe što je ne možete koristiti za više stvari.

Neka istraživanja su pokazala da nam pranje veša oduzima četiri sata sedmično, a ukoliko se vi poslije toga uloženog truda ponovo zamarate sa ostacima i nepoželjnim tragovima koji se pojavljuju na tamnoj odjeći ili kada imate kućnog ljubimca, onda je možda dobro da probate ovaj trik koji je učinkovit i za kojeg će vam trebati vlažne maramice.

Kada imate prljavi veš sljedeći put ubacite sa prije pranja tri vlažne maramice unutra, a kada se bude okretao bubanj veš mašine, onda će on da skupi sitne čestice koje bi mogle da ostanu na vašoj odjeći. Vlažne maramice u tome slučaju će da se ponašaju kao magneti, a vi se samo trebate pobrinuti da te maramice budu dovoljne čvrste kako se ne bi pokidale u veš mašini.

Advertisement